Marika néninek jól jött a segítség, de legjobban mégis a szeretetnek örült

Húsz rászorulót lep meg idén karácsony előtt Petőfitelepen a városrész önkormányzati képviselője, Szénási Róbert. Az ajándékokat Szabó Sándor országgyűlési képviselővel közösen csütörtökön délelőtt vitték házhoz. Elkísértük őket.
Rafai Gábor

2022. december 01. 11:27

Marika
néninek jól jött a segítség, de legjobban mégis a szeretetnek örült

– Több mint nyolc éve vagyok a körzet önkormányzati képviselője és kezdettől fogva fontos célként tűztem ki magam elé, hogy amennyire tudok, segítsem az itt élő rászorulókat. Nyolc éve azt hittem, idővel javulnak a hazai viszonyok és egyre kevesebb segítség kell majd, de szomorúan tapasztalom, hogy évről évre egyre több a rászoruló. 

 

Petőfitelepen idén karácsony előtt húsz embernek viszik házhoz a meglepetést, ami most egy tizenkétezer fontos vásárlási utalvány, amit a képviselői alapjából vásárolt meg Szénási Róbert.

 

– Korábban mindig tartós élelmiszereket vittünk, idén először döntöttünk a vásárlási utalvány mellett, így mindenki azt veheti meg, ami számára a legszükségesebb.

 

Az érintetteket az önkormányzat humán közszolgálati irodájával és a helyi művelődési házzal közösen választják ki.

 

– Kis közösség a miénk, itt szinte mindenki ismer mindenkit, pontosan tudjuk, kik szorulnak leginkább segítségre.

 

 

Széll Máriához mi is elkísértük az adományozókat. A Kis-Tisza utcában élő 74 éves asszonyt huszonhat éve százalékoltatták le, azóta szerény rokkantnyugdíjából él. 

 

– Jó helyre jön a segítség, szükség is van rá, de legjobban mégis a szeretetnek örülök. Annak, hogy gondoltak rám, hogy ilyen figyelmesek.

 

Marika néni azt is elmondta, évek óta minden ősszel kap szociális tűzifát is az önkormányzattól, az idősek klubjában pedig nagyon olcsón ehet diétás ebédet.

 

– Most, hogy az energiaválság miatt bezárt a klub Újszegedre kellene járni ebédelni, ezért márciusig inkább idehaza főzök, ami sajnos többe kerül, de nem panaszkodom. Van meleg otthonom, kerül étel az asztalomra, és elbír még valahogy a lábam is. Ha szeretet van, nem is kell ennél több.