Márciusig nem tudja körbeautózni az Aradi vértanúk terét: itt is kicserél a Szegedi Vízmű egy több mint ötvenéves vízvezetéket

Megfordul a forgalmi rend a Rerrich Béla térnél, a Dóm tér Tisza felőli oldala jelent egérutat a Belvárosi híd felé.
Márciusig nem tudja körbeautózni az
Aradi vértanúk terét: itt is kicserél a Szegedi Vízmű egy több mint ötvenéves vízvezetéket

Két ütemben dolgozik az Aradi vértanúk terén a Szegedi Vízmű, ma kezdtek, február végéig be akarják fejezni a munkát. Itt is egy több mint ötvenéves vezetékszakaszt cserélnek ki 150 folyóméteren, a cső ugyanis elfáradt, rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások az utóbbi időben. Legutóbb december végén azonnal be kellett beavatkoznia a vízműnek.

 

A Szegedi Vízmű közleményében azt írta, „a meglévő vízvezeték átépítése nyílt munkaárokban történő kivitelezéssel valósul meg”, magyarán, a munkásokat végig figyelhetik azok, akik az ilyesmiben örömüket lelik. A vízvezetéket Szeged vízügyi-építési alapjából cserélik ki, bruttó 25 millió forintot költ erre a munkára az önkormányzat.

 

Közlekedési változások is vannak bőséggel.

  • A munka azt is jelenti, hogy az Aradi vértanúk terét nem lehet körbeautózni, a Belvárosi hidat Alsóváros felől, a Hősök kapujától a Rerrich Béla tér felé lehet megközelíteni. Ami azt jelenti, hogy megfordul a forgalmi rend, a Tisza Lajos körút felől lesz egyirányú a Dóm tér a Somogyi utcáig, mert az Aradi vértanúk tere körüli útszakasz a Rerrich Béla téri kereszteződéstől a Zrínyi utcáig le lesz zárva, az autós és a kerékpáros forgalom elől is. Sőt, a kerékpárosok a Dóm térre sem tudnak bebiciklizni a Hősök kapuja felől.
  • A munkálatok a villamosközlekedést nem befolyásolják, a vasútvillamos és a 2-es villamosok is rendben járnak.

 

 

Az ivóvíz-szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak a környéken, erről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű.

 

A tervek szerint 2023. február végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend, a felbontott útszakaszt teljes útszélességben leaszfaltozzák.

 

Figyeljék a kihelyezett táblákat, ne rutinból vezessenek, kerékpározzanak!