Március 1-től folytatódnak a munkálatok a Stefánián

Amennyiben az időjárás engedi, újra felvonul a kivitelező a Stefániára, és keddtől folytatódik az útépítés a színházi körforgalom és a Vár utca közötti szakaszon. A munkálatok jelentős forgalmi változásokkal járnak, figyelmesen közlekedjenek ezen a szakaszon.
Vass Imre

2022. február 28. 16:16

Március 1-től folytatódnak a munkálatok a Stefánián

A tervek szerint a pályaszerkezet cseréje és az új burkolat elkészítése április közepéig tart. A munkálatok ideje alatt egy sávon lesz csak járható ez az útszakasz, a Dózsa György utca, illetve a Belvárosi híd irányából érkezők felváltva haladhatnak, a közlekedőket jelzőlámpa irányítja majd. A Széchenyi ér felől érkező autósok nem tudnak behajtani a körforgalomba, onnan csak kihajtani lehet majd. A Belvárosi hídra a Deák Ferenc utcából lehet felhajtani, ott ideiglenesen feloldják majd a balra kanyarodási tilalmat. – mondta Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ma a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

 

A kivitelező a Stefánia Dózsa György utca-Kazinczy utca közötti szakaszon is dolgozni fog, itt folytatódik az út- és járdaépítés. Ezt a szakaszt az autósok elől lezárják, azonban a kerékpárosok szabadon közlekedhetnek majd. Az Arany János utca és a Kazinczy utca zsákutca lesz, parkolni átmenetileg csak a Kazinczy és az Arany János utcában lehet – tette hozzá Csanádi Zoltán.

 

Az ügyvezető igazgató elmondta emellett folytatódik a kerékpárút-hálózat bővítése is. Ennek keretében húsz belvárosi egyirányú utcát nyitnak meg a másik irányból a kerékpárosok számára; ezt táblák kihelyezésével és útburkolati jelekkel jelölik. Olyan utcák lesznek kétirányúak a kerékpárosok számára, ahol biztonságosan észreveszik egymást a közlekedők és elférnek egymás mellett. 

 

Az érintett utcák: Ady tér, Arany János utca (a Stefánia és a Dózsa utca között), Batthyány utca, Bocskai utca, Dáni utca, Deák Ferenc utca, Dóm tér (Rerrich Béla tér felőli oldalon), Egyetem utca, Gogol utca, Gyertyámos utca, Hajnóczy utca, Horváth Mihály utca, Kazinczy utca, Kígyó utca, Kiss Menyhért utca, Lechner tér (az Imre utca folytatásában), Nemestakács utca, Szűcs utca, Takaréktár utca, Zászló utca.

 

Csanádi Zoltán hozzátette, a munkálatok ideje alatt, egy-két napig korlátozzák a parkolást ezekben az utcákban.