Maradjunk együtt! akciót hirdetett az idősügyi tanács, míg zárva lesz a Senior Center

A szegedi idősek központját, a Senior Centert is muszáj volt átmenetileg bezárni a drasztikusan megnövekedett energiaárak miatt. Az itt működő közösségek azonban már decemberben elhatározták, együtt maradnak az év első két hónapjában is, közösen szerveznek programokat maguknak, csak nem a bezárt Eszperantó utcai második otthonukban, hanem Szeged különböző helyszínein, a szabadban. Első alkalommal szerda délelőtt találkoztak a Móra Ferenc Múzeum előtt, ahonnan Mihály Illés idegenvezető segítségével indultak el városnéző sétára.
Rafai Gábor

2023. január 18. 13:10

Maradjunk együtt! akciót hirdetett
az idősügyi tanács, míg zárva lesz a Senior Center

– Február végéig sok szabadtéri programot hirdettünk meg, a mostanin kívül lesz még két városnéző sétánk, az egyik a nagyállomásról indul és az Alsóvárosi templom környékét járjuk majd be, a másik egy történelmi emlékséta lesz, akkor a városházától indulunk felfedezni Szeged ikonikus helyeit a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület segítségével – mondta a mai esemény helyszínén Tóth Ildikó, a város idősügyi referense.

 

A bezárás ideje alatt a Napfény Fotókör segítségével szerveznek még Maros-parti fotós sétát, heti két alkalommal pedig Nordic Walking túrákat tesznek Ádándi Kis Gyula és Kocsis István testnevelők vezetésével.

 

– Szerdánként az Erzsébet ligetből, csütörtökönként pedig a Kolozsvári térről indulnak majd a túrák.

 

Máris nagy népszerűségnek örvendenek a vadasparki kirándulások. Előzetesen kétszázötvenen jelentkeztek, hogy szeretnék kedvezményesen megnézni az állatparkot.

 

– Öt csoportban ötven-ötvenen tudjuk majd bejárni Szeged egyik legérdekesebb idegenforgalmi attrakcióját, a vadasparkot az elkövetkező hetekben.

 

 

Gyalogtúrákat is szerveznek Marosváry Mária vezetésével Tégy 10 000 lépést az egészségedért! elnevezéssel.

 

– Szegedről mindig lehet újat mondani! – válaszolja Mihály Illés arra a kérdésre, tud-e még újat mondani olyan embereknek, akik hatvan-hetven éve élnek ebben a városban, de az idegenvezető ma is tudott meglepő dolgokkal szolgálni a másfél órás séta során.

 

A mai találkozón többségében a Postás Nyugdíjas Klub tagjai vettek részt, több mint ötvenen. Ők még novemberben közösen megnézték a bábszínházban A százéves kislány című felnőtteknek is szóló előadást Fekete Gizivel a főszerepben. 

 

A történet szerint Liza egy 13 éves kislány, aki egy délután különös kalandra indul dédnagymamájával: egy titkos úton át visszautaznak az időben, hogy bejárják Szeged elmúlt száz évét. Az előadás fontosabb helyszínei közül kerestek fel most néhányat a szegedi nyugdíjasok.

 

– Nem megyünk túl messzire, a múzeumot és környékét, a várat és az úszóházakat nézzük meg, és néhány érdekességgel a Roosevelt téren is megismerkedünk – mondta induláskor Mihály Illés.

Vélemények

mutasd mind