Eddig több mint 200 iskolából csatlakoztak a tanárok szerdai sztrájkjához

A pedagógusok melletti szolidaritás kifejezéseként tüntetést és koncertet tart a Parlament előtt a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom a gyerekek jövőjéért, az oktatásban dolgozók megbecsüléséért és a sztrájk jogáért.
Kékes Viktória

2022. október 03. 08:57

Eddig több mint 200 iskolából csatlakoztak a tanárok szerdai sztrájkjához

A hétvégén is folyamatosan érkeztek a sztrájkbejelentések a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez az oktatás világnapjára meghirdetett országos sztrájkhoz. Nagy Erzsébet a Népszavának elmondta, már több mint kétszáz intézményből kapott visszajelzést a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete olyan pedagógusoktól, akik csatlakoznak a munkabeszüntetéshez.

 

Sokaknál akkor telt be a pohár, amikor a múlt héten a tankerület – a polgári engedetlenségi akcióban való részvételük miatt – kirúgta a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium több tanárát. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szombaton nyílt levelet küldött Marosi Beatrixnak, a Belső-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetőjének. Ebben azt követelték, hogy vonják vissza az aránytalan büntetést és vegyék vissza az elbocsátott tanárokat. 

 

A pedagógusok melletti szolidaritás jeleként tüntetést tart a Parlament előtt a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom. Az eseményen beszédet mond (többek között) Nagy Ervin, Törley Katalin és Pilz Olivér. A beszédek mellett koncertek is lesznek, eljön például Péterfy Bori és a Kiscsillag is. A szervezők arra emlékeztetnek: első közös, tavaszi koncertjükre az eső ellenére is több ezren mentek el, az adományozóknak köszönhetően pedig minden olyan sztrájkoló pedagógus kieső bérét tudták pótolni, aki leadta igénylését.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind