Már megint kiderült, hogy az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon

Több mint hatvan hellyel lépett előrébb a szegedi egyetem egy nemzetközi rangsorban. A világ egyetemeinek is az első 3,5 százalékába tartozik.

2019. augusztus 05. 20:58

Már megint kiderült, hogy az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon

A Center for World University Rankings (CWUR) a világ 20 ezer felsőoktatási intézményét vizsgálta, ezek közül a legjobb kétezer egyetemet rangsorolta a 2019/2020-as listán.

Az SZTE a tavalyi 758. helyről lépett előre a 692. helyre, tehát 66 helyet javított a világrangsorban. Magyarországi viszonylatban az idén a harmadik legjobb helyezést érte el a szegedi egyetem, amit csak két fővárosi intézmény előz meg. Ez alapján az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon, a világ egyetemeinek pedig az első 3,5 százalékába tartozik.

A CWUR minden évben felállítja a világ egyetemeinek rangsorát, 20 ezer felsőoktatási intézmény közül hét szempont alapján választják ki a világ kétezer legjobb egyetemét, ide értve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézési arányukat.

A magyar intézmények közül 9 egyetem került be a legjobb kétezer közé. A top 5 hazai felsőoktatási intézmény között az SZTE mellett az ELTE (598. hely), a Semmelweis Egyetem (643. hely), a Debreceni Egyetem (724. hely) és a BME (862. hely) is helyet kapott. 

A világrangsort idén is három egyesült államokbeli intézmény vezeti. Első helyen a Harvard University, második helyen a Massachusetts Institute of Technology, harmadik helyen pedig a Stanford University áll. A teljes listát itt lehet nézegetni.

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind