Már hivatalosan is megy Orbán Putyinhoz

Nem kapkodtak el a hivatalos bejelentést: a magyar miniszterelnök február elsején, kedden, vagyis holnap megy Vlagyimir Putyinhoz.
Kovács M. Norbert

2022. január 31. 19:31

Már hivatalosan is megy Orbán Putyinhoz

Február elsején délután Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatást tesz a Kremlben, és tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, erről tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, Orbán sajtófőnöke. A látogatást hétfőn orosz újságíróknak Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő is bejelentette.

 

Havasi Bertalan szerint 

 

a koronavírus negatív hatásai ellenére sikerült folytatni a magyar–orosz gazdasági projekteket, amik közül több is a csúcstalálkozó napirendjére kerül. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin ezen kívül megvitatják a legfontosabb nemzetközi ügyeket is.

 

Havasi Bertalan és Dmitrij Peszkov is kiemelte: mindkét fél nagyon fontosnak tartja a moszkvai látogatást, tekintettel a magyar–orosz kétoldalú kapcsolatok fejlettségére.

 

A magyar sajtófőnök hozzátette: 

 

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyalásával egyidőben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is megbeszélést folytat egymással.

 

Havasi Bertalan arra nem tért ki, hogy milyen kiélezett, az EU és az USA, valamint Oroszország közötti feszült helyzetben kerül sor a találkozóra.

Kapcsolódó cikkek

mutasd mind