Már csak három keddje maradt a Rádió 88-nak a túlélésre

Fogy az ideje a Rádió 88-nak. Mivel a fideszes Médiatanács ezen a kedden sem tárgyalt a szegedi rádió médiaszolgáltatási engedélyéről, már csak három hét maradt a döntésre.

2019. július 11. 08:04

Már csak három keddje maradt a Rádió 88-nak a túlélésre

Bár augusztus 31-ig még 51 nap hátra van, úgy tudjuk, augusztusban egyáltalán nem ülésezik a Médiatanács, ezért

gyakorlatilag már csupán három kedd áll Karas Mónika és csapata rendelkezésre, hogy a Médiatanács végre tárgyaljon és döntsön a Rádió 88 sorsáról.

A héten kedden ugyan ülésezett a Médiatanács, de ezúttal sem vették napirendre a Rádió 88 ügyét. Augusztus 31. után, médiaszolgáltatási engedély nélkül viszont nem lehet rádiózni az FM 95.4 megaherzen. A rádió akár pert is indíthat, ha nem születik döntés, vagy az kedvezőtlen, de egy jogi eljárás is csupán néhány nappal, esetleg néhány héttel hosszabbíthatja meg a frekvenciahasználatot.

Közben a Rádió 88-at támogató rajongók csoportjához már csaknem 13 ezren csatlakoztak. A csoport tagjai egymás között egy levél megfogalmazását is tervezik a Médiatáncsnak.

Elindult egy petíció is Védjük meg a Rádió88-at! névvel, ezt az elmúlt egy hét alaptt 56-an írták alá.

Demonstráció, szimpátiatüntetés, flash mob vagy bármilyen valós támogatói megmozdulás egyelőre nem történt az ügyben.

Emlékeztetőül a rádió tulajdonosának korábbi közleménye:

„Nem szűntünk meg

A Rádió 88 minden munkatársa nevében köszönjük azt a támogatást amit a szegediektől kaptunk a tegnap megjelent hír után. Szeretném hangsúlyozni, hogy a Rádió 88 nem szűnt meg, ma is Szeged kedvenc zenéi szólnak a frekvencián és kollégáimmal azon dolgozunk, hogy rádiónk még hosszú ideig a szegediek életének része maradjon. A jövőnkkel kapcsolatos hírekről folyamatosan tájékoztatást adunk hallgatóinknak. Szeretnénk megkérni a politikai pártokat és a politikai szereplőket, hogy ne sajátítsák ki a Rádió 88-at saját, politikai céljuk eléréséhez, egyúttal elhatárolódunk minden rendezvénytől, amit a politikai pártok szerveznek a napvilágot látott hírek és események okán.

Tóth Géza
tulajdonos”

Vélemények

mutasd mind