Már arról is Orbán Viktor döntött, mikor váljon Varga Judit

Kényes téma lett volna a választások előtt.
Kékes Viktória

2023. március 09. 12:39

Már arról is Orbán Viktor döntött, mikor váljon Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter férje, Magyar Péter Facebook-oldalán jelentette be, hogy tizenöt évig tartó házasságuk véget ért. Két éve a Blikk már megszellőztette, hogy válságban van a miniszteri frigy, de az érintettek akkor nem kívántak reagálni a magánéletükkel kapcsolatos hírekre.

 

A bulvárlap kormányközeli információkra hivatkozva most azt írja, Varga és férje már két éve el akartak válni, de „politikai körökből” jelezték Vargának, túl kényes lenne, ha a választás előtt a kapcsolatuk végétől volna hangos a sajtó.

 

Mondjuk az időzítés most sem a legideálisabb: Varga egykori helyettese, Völner Pál akár 8 évet is kaphat a rendszerváltozás utáni magyar történelem egyik legsúlyosabb korrupciós ügyében betöltött központi szerepe miatt, Brüsszelben pedig továbbra sem elégedettek a magyar kormány a jogállamiság terén elért változtatásaival, ezért továbbra sem kapunk egy fillért uniós pénzt sem. Az igazságügyi csomagról az Európai Bizottsággal Vargának kell folytatnia a tárgyalásokat. Az alaphangnemet egész biztos megalapozza, hogy Varga szerdán Facebook-oldalán jelentette be: az Európai Uniós elvekkel teljes egészében szembemenő a Fidesz által gyermekvédelminek nevezett, valójában a pedofíliát a homoszexualitással összemosó szégyenteljes törvény miatt az Európai Unió Bírósághoz fordult, amelyben az emiatt indított kötelezettszegési eljárás leállítását követelte. Ez persze a magyar propagandasajtóban jól hangzik, de a valóságban csak arra jó, hogy tovább növelje a feszültséget Brüsszel és Budapest között.