Már a nyitásra készülnek a Laposon

Június 18-án nyit a Lapos, a szegediek kedvenc szabadstrandja. Most még dolgoznak a területen, de három hét múlva, a nyitásra minden kész lesz. A szezon, a tavalyi évhez hasonlóan egy családi nappal indul.
Vass Imre

2022. május 26. 12:33


        Már a nyitásra készülnek a Laposon

Most még munkások és munkagépek nyüzsögnek a Laposon, készítik elő a június 18-i nyitásra a területet; lassan elnyeri a végső formáját a part. 

 

Tavaly óriási sikere volt a szabadstrandnak, ahol kulturált körülmények között lehetett pihenni, napozni: 2021-ben ezrek keresték fel a Lapost, így valószínűleg most sem lesz másként. 

 

Mihálik Edvin Odessza önkormányzati képviselője elmondta, egy családi nappal indítják a szezont a Laposon, ahol számos programmal, ugrálóvárral, ételkóstolóval várják majd a szegedieket. 

 

 

Jelenleg azonban még a tereprendezést végzik, a megújult napernyők egy része már helyén van. A füvet levágták és a képviselő jelezte, folyamatosan figyelnek a terület állapotára és rendjére.

 

A büfét idén máshol alakítják ki, a tavalyihoz képest kényelmesebben tudnak majd fogyasztani a vendégek.Idén lesznekplusz szolgáltatások is, többek között új strandfocipályák épülnek, valamint a kicsiknek egy homokozót is kialakítanak. Emellett öltöző és mobil WC is lesz a területen.

 

A következő három hétben mindennel elkészülnek annak érdekében, hogy az idei Lapos szezon még jobb legyen, mint a tavalyi.