Már a félidőre kipukkant Kanada, de legalább meglőtték az első góljukat a világbajnokságon: Horvátország–Kanada 4–1

A kötelező győzelem megvan Kanadának. A harmadik játéknapon meg a továbbjutásnak kellene valahogyan meglennie Belgium ellen.
Garai Szakács László

2022. november 27. 19:46

Már a félidőre kipukkant Kanada, de
legalább meglőtték az első góljukat a világbajnokságon:
Horvátország–Kanada 4–1

Horvátország–Kanada 4–1 (2–1)

Labdarúgó világbajnokság, Katar, Doha, Khalifa Nemzetközi Stadion. F csoport, 2. játéknap, vezette: Andrés Matonte, asszisztensek: Nicolás Tarans, Martín Soppi (uruguayiak).

Horvátország: Livaković – Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović, Brozović, Kovačić (Majer, 86.), Modrić (Pašalić, 86.), Perišić (Oršić, 86.), Livaja (Petković, 60.), Kramarić (Vlasić, 72.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalić.

Kanada: Borjan – Laryea (Hoilett, 62.), Miller, Vitoria, Johnston, Davies, Eustaquio (Kone – a szünetben), Hutchinson (Adekugbe, 72.), Buchanan, David (Cavallini, 72.), Larin (Osorio – a szünetben). Szövetségi kapitány: John Herdman.

Gól: Kramarić (36., 70.), Livaja (44.), Majer (94.), illetve Davies (2.).

Sárga lap: Buchanan (52.), Lovren (56.), Miller (85.), Modrić (85.).

 

Nyolcvannyolc percet kellett volna kibírnia Kanadának, de csak harmincnégyet sikerült. Az első támadást úgy vitték végig és úgy fejezték be, ahogy azt bármelyik csapat végig szerette volna vinni és be szerette volna fejezni Davies csodálatos fejessel szerezte meg hazája első gólját a világbajnokságokon, a gonoszok ilyenkor azt mondják, persze, Livakovićnak gyakorlatilag majdnem mindenki befejezni, és ez elég sok meccsen igaz is egyébként, de ez a mai nem feltétlenül volt az a mérkőzés.

 

A gól ha nem is fogta meg a horvátokat, de néhány percig nem nagyon tudták, mi történik, hogy lehet, hogy hátrányban vannak. Majd Kramarić berúgta, Perišić passza a torna gólpassza volt, és innentől világbéke volt. Livaja gólja még a szünet előtt pedig már a chillt is elhozta a „kockásoknak” – akik maximum négyzetrácsosak lehetnének, de ebbe tényleg ne menjünk bele ennél jobban.

 

 

A második félidőben a horvátok csak arra figyeltek, hogy a lehető legkevesebb játékmegszakítás legyen, hogy minél hamarabb legyen vége a meccsnek, és minél kevesebb legyen a hosszabbítás Kramarić második gólja után pláne. A negyedik gól a gólkülönbség miatt is fontos volt, hiszen az utolsó fordulóban Belgium jön, nekik győzni kell, hogy továbbjussanak. Hogy az ezen a meccsen kiesett Kanada képes lehet-e arra, hogy magával rántsa Marokkót, azt nehéz elképzelni, de néhány eredményt eddig is nehezen képzeltünk el ezen a világbajnokságon, mégis úgy lett. Szóval izgi lesz a harmadik kör ebben a csoportban.

Címlapon

mutasd mind