Már 4000 külföldi hallgató tanul a Szegedi Tudományegyetemen, ezren most tettek gólyaesküt

Több mint 1000 új külföldi hallgató kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. A legtöbb gólya Kínából és Törökországból érkezett a városba. A diákok között a legnépszerűbbek az orvostudományi területek, de sokan jelentkeztek gazdasági, bölcsész- és társadalomtudományi képzésekre is.

2021. szeptember 10. 08:33

Már 4000 külföldi hallgató tanul a Szegedi Tudományegyetemen, ezren most tettek gólyaesküt

„A Szegedi Tudományegyetem nevében örömmel köszöntöm önöket a mi barátságos és boldog közösségünkben. Tavaly – beleértve a szegedi egyetemet – a tanévnyitó a felsőoktatás legtöbb intézményében a vírushelyzet miatt elmaradt. Így megvan az okunk az ünneplésre idén” – így köszöntötte Zakar Péter, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese a külföldi gólyákat. 

Voltak olyanok, akik a kulturális sokszínűség és a hallgatóbarát környezet miatt választották a Szegedi Tudományegyetemet. Egyikük a Szeged Televíziónak azt mondta: Szegedet a minőségi oktatás, és a minőségi eszközök miatt választotta, de volt olyan is, aki az ország zenetörténete miatt jött ide tanulni.

A 2021–2022-es tanév első félévében a Szegedi Tudományegyetemen több mint 1000 új külföldi hallgató kezdheti meg tanulmányait. Velük összesen több mint 4000 nemzetközi hallgató tanulhat Szegeden. A gólyák közül legtöbben Iránból, Spanyolországból, Japánból, Kínából és Törökországból érkeznek. A legnépszerűbb a külföldiek körében a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar. A nem orvostudományi területeket választó diákok közül a legtöbben a Gazdaságtudományi-, a Bölcsészet-és Társadalomtudományi, illetve az Állam- és Jogtudományi Karra nyertek felvételt.

I swear..., Yemin ederim..., Wǒ fāshì..., Ich schwöre..., Lo juro...

„A Szegedi Tudományegyetem jól ismert. Mindenki azt mondja, hogy ez az egyik legjobb magyar egyetem, Szeged pedig maga egy diákváros. Leginkább ezek miatt választottam az SZTE-t”

– mondta egy harmadik diák a Szeged Televíziónak az eskütételen.

A Szegedi Tudományegyetem közölte, orientációs héttel támogatja a nemzetközi hallgatók beilleszkedését: kulturális és közösségépítő oktatási célú eseményekkel is várják a diákokat, akik – a többi között – megismerkedhetnek a Neptun tanulmányi rendszer használatával, a diákigazolvány igénylésének menetével. Megtudhatják, hogyan kell beiratkozni, kurzusokat felvenni. Az esemény lehetőséget teremt Szeged nevezetességének, hagyományainak és sokszínű kultúrájának megismertetésére is.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

(Fotók: Szegedi Tudományegyetem Facebook-oldala)

Címlapon

mutasd mind