Makón múlhat, hogy Lázár János vagy Márki-Zay Péter lesz a befutó

A Választási földrajz Facebook-oldal szakértői szerint rendkívül kiélezett a verseny Csongrád megye 4-es egyéni választókerületében.
Kékes Viktória

2022. február 16. 12:34

Makón múlhat, hogy Lázár János vagy Márki-Zay Péter lesz a befutó

Kovalcsik Tamás, választási szakértő az RTL Híradónak azt mondta, hogy az eddigi országgyűlési választási eredmények alapján a fideszes jelöltnek be kellene húznia a Csongrád 4-es körzetet, de 

 

vannak olyan számításaink is, amelyek a 2019-es önkormányzati választások eredményét is figyelembe veszik, és sokkal szorosabb, tizenöt szavazat különbségű Márki-Zay Péter előnyt jeleznek.

 

A mérleg nyelve – számításaik szerint – Makó lesz. A jelek szerint ezzel Lázár János is tisztában van: csak a héten tizenegy alkalommal látogat el a településre. Márki-Zay Péter azonban úgy látja, hiába vitt sok beruházást Makóra a Fidesz jelöltje, az ott élőket ez „kevésbé foglalkoztatja” például a makói kórház szülészeti osztályának bezárásánál. Az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Fidesz fő bázisának számító kistelepülések számára központosítás helyett önrendelkezést és megfelelő támogatást ígér.