Makó fejenként egyszeri százezer forinttal és a szakszervezetnek adott négymilliós támogatással segíti a Continentaltól elküldött dolgozókat

Rendkívüli ülésen döntött erről a város közgyűlése csütörtökön.
Kovács M. Norbert

2021. december 23. 11:08

A makói önkormányzat egyszeri százezer forinttal segíti a Continental gyártól július elseje óta elbocsátott dolgozókat, a Makói Gumiipari Szakszervezet számára pedig négymillió forintos keretet biztosít a dolgozók jogi képviseletének támogatására – döntött rendkívüli ülésén a képviselő-testület csütörtökön.

 

Az egyhangúlag meghozott testületi határozatot Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester sajtótájékoztatón jelentette be. Elmondta, hogy a százezer forintos támogatásért jelentkezni kell az önkormányzatnál december 31-ig, a jogosultságot a szakszervezettel közösen bírálják el januárban. Eddig 23 egykori dolgozó jelentkezett, tette hozzá.

A polgármester arról is beszélt, hogy a szakszervezettel együttműködési megállapodást kötnek, a négymillió forintos támogatást a jogi képviseletre még csütörtökön átutalják.

 

Lázár János (Fidesz) országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón azzal kapcsolatosan, hogy a Continental visszafizette az állami támogatást, azt mondta „a magyarok pénze nem ingyenpénz”.

Címlapon

mutasd mind