Makkosház: a legbiztonságosabb városrésze Szegednek

Közbiztonsági fórumot tartottak csütörtökön Makkosházon a rendőrség bevonásával. Kiderült, ami az itt élők számára nem újdonság: a környék biztonságos, de megoldandó feladatok azért még akadnak.
Bod Péter

2023. február 23. 17:49

Makkosház: a legbiztonságosabb
városrésze Szegednek

Az itt élők szerint mostanság a legnagyobb gondot a kutyatartók okozzák a környéken, akik sokszor nem tartják be a rájuk vonatkozó szabályokat és póráz nélkül sétáltatják a kis- és nagytestű ebeket – mondta el a fórum előtt a Szeged.hu-nak és a Szeged Televíziónak Farkas Csilla: hiába kérik a szabályok betartására a kutyásokat, ez eddig süket fülekre talált.

 

– Korábban komoly gond volt, hogy viszonylag gyakoriak voltak a betörések a töltés oldalánál található garázsokba, de a gyakori rendőri jelenléttel ez megszűnt – fogalmazta meg Sárkány Erzsébet. Megemlítette, hogy a köztéri szeszesital-fogyasztás továbbra is gondot okoz.

 

 

A körzet önkormányzati képviselője, Kozma József szerint azért is szeretnek itt élni az emberek, mert jónak tartják városrész közbiztonságát, noha a járműforgalom, a sebességhatárok be nem tartása, a szabálytalan parkolás ad még megoldandó feladatot az itt élők mellett a rendőrségnek is.

 

– A városrész közbiztonsági helyzete még a városon belül is kifejezetten jónak számít – mondta el a fórum első előadója Bakai Máté százados, Tarjánváros rendőrőrsének őrsparancsnoka. Kiderült, hogy a kerékpárlopások és a falfestés okoz gondot Makkosházon. Utóbbi rongálásnak minősül – erősítette meg.

 

Bakai Máté kérte a fórumon résztvevőket, jelezzék, ha csendháborítást észlelnek, és azt is, ha szabálytalanul parkoló autókról szereznek tudomást. Ennek kapcsán elhangzott, hogy intézkedni a garázsok előtt szabálytalanul várakozókkal szemben tudnak.

Címlapon

mutasd mind