Május 9-ére kész a Stefánia aszfaltozása, tilos lesz a Deák Ferenc utcából a Belvárosi hídra kanyarodni

A héten elkészült a színházi körforgalom felújítása, és befejeződött a pályaszerkezet cseréje a Stefánián. Ha az időjárás is engedi, május 7-8-án aszfaltozzák a Belvárosi híd felőli végét az utcának, utána már csak a felfestések maradnak, illetve az utcabútorok kihelyezése, de a közlekedés zavartalanul folyhat, úgy, ahogy azt megtervezték.
Május 9-ére kész a Stefánia
aszfaltozása, tilos lesz a Deák Ferenc utcából a Belvárosi hídra
kanyarodni

Nagyon fontos: ezzel még mindig nincs átadva a Stefánia, az továbbra is munkaterületnek számít.

 

– Ma a kivitelező elkezdte felmarni az aszfaltot, szintbe állítja a közműfedeleket és a tervek szerint és időjárástól függően május 7-8-i hétvégén aszfaltozza le az utat – mondta a Szegedi Nemzeti Színház előtt a körforgalomnál Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester.

 

Május 9-étől várhatóan már közlekedhetünk a Stefánia teljes szakaszán (fotók: Szabó Luca)

 

Ezután a befejező munkálatok zajlanak még, de a közlekedést ezek már nem hátráltatják. A kivitelező:

  • terelőszigetet és szegélyeket épít,
  • elkészíti a járdák belvároshoz és a Móra-parkhoz illeszkedő díszburkolatát, valamint
  • kertészeti munkálatokat végez.

 

A Vár utca és a színházi körforgalom között, mától a május 7-8-i hétvégéig számítsanak jelzőőrös forgalomirányításra. Majd az aszfaltozás alatt két napra ideiglenesen egyirányú lesz a forgalom a Stefániának ezen a szakaszán a Belvárosi híd irányából. A Dózsa utca felől a Vörösmarty utca irányába kell kerülni, azaz, a Tisza Lajos körút felől érkezők a színházi körforgalomban vagy jobbra kanyarodnak be, vagy visszafordulnak, a Belvárosi híd felé nem mehetnek tovább.

 

A projektnek része a kerékpárút-hálózat bővítése, elkészül a táblázás és az útburkolati jelek festése azokban a belvárosi utcákban, amelyekben megnyitják a szembeirányú forgalmat a kerékpárosok számára. Elkészül az új kerékpárutak, -nyomok, -sávok, átvezetések felfestése és táblázása is.

 

Végül június első hetére a kivitelező szemeteseket, kerékpártámaszokat szerel fel az Oskola utcán és a Stefánián. Ezzel lesz teljes az Oskola utca és a Stefánia tavaly június 21-én kezdődött rekonstrukciója.