Magyarországra érkező nyugati menekülteket vár Orbán Viktor

Annyira rossz Nyugaton, nálunk viszont akkora szabadság van, hogy mindenkit tárt karokkal várunk. Ez volt a miniszterelnök lényegi üzenete a Budapester Zeitungnak adott interjúban.
Cservenák Zoltán

2022. október 24. 22:22

Magyarországra érkező nyugati menekülteket vár Orbán Viktor

Orbán Viktor szerint rendkívüli mértékűvé vált a német beavatkozás Magyarország belügyeibe, a miniszterelnök úgy látja, ezt teszi a német kormány az Európai Unión keresztül és közvetlenül is.  

 

„Ma a német baloldal az Európai Parlamenten keresztül megint elő akarja írni nekünk azt, hogy miként éljünk és gondolkodjunk a migrációról, a genderizmusról, a nemzetről, a családról, és így tovább. De ez nem tartozik rájuk. Ez a mi dolgunk” 

 

– fogalmazott a német nyelvű lapnak az egyébként ugyanerről a magyaroknak rendszeresen iránymutatást adó Orbán a Telex szemléje szerint.

 

Orbán azt is mondta

 

„Németországhoz képest Magyarország most a béke és a szabadság szigete”, 

 

sőt, szerinte

 

„a magyar társadalom sokkal pluralistább, szabadabb és békésebb, mint a német társadalom.”

 

Egy kérdésre válaszolva Orbán meghirdette az Üdvözöljük a nyugati menekülteket! politikát. Ezután jött az orbáni jóslat a Magyarországra költöző nyugatiakról:

 

„A következő tíz-húsz évben egyre több nyugat-európai fog hozzánk költözni, mert Magyarország egy biztonságos, keresztény és a hagyományokra büszke ország. Ezt nem rossznak, sőt inkább nagyon is jó és üdvözlendő dolognak tartjuk”.

 

Ezután Orbán még bizonygatta egy kicsit, hogy a „kevert fajúvá” válástól való félelme, és a fajelméleti–fajvédő fejtegetései, amit még Tusványoson mutatott be nyáron, már a múlté.

 

„Magyarország tárt karokkal fogadja azokat a nyugat-európaiakat, akik szabadon és az otthonitól eltérő légkörben akarnak élni.” Magyarország egy olyan ország, ahol sokkal többen élhetnének, mint ahányan jelenleg itt élnek. Örülünk, ha olyan külföldiek jönnek hozzánk, akiknek tetszik az, ahogy mi gondolkodunk”

 

– fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Vélemények

mutasd mind