Magyarország szavazott: kétharmados Fidesz-győzelem, vidéken három ellenzéki egyéni képviselő nyert (frissítve)

Nyolcadszor szavaztunk szabadon a képviselőkről és a pártlistákról. Most már „csak” össze kell számolni a szavazatokat. Volt persze egy népszavazás is, de tényleg számít az, ki és hogyan aggódik a nemváltásokért?
Szeged.hu

2022. április 03. 23:19

Magyarország szavazott: kétharmados Fidesz-győzelem, vidéken három ellenzéki egyéni képviselő nyert (frissítve)

Szabó Sándor (Egységben Magyarországért), Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP), Farkas Sándor (Fidesz-KDNP), Lázár János (Fidesz-KDNP) vezet

22:05 

Csongrád-Csanád megye 1-es körzetében 57,75 százaléknál Szabó Sándor 48 százalékon áll és vezet.

Csongrád-Csanád 2-es körzetben 56,18 százalékos feldolgozottságnál Mihálffy Béla 47,36 százalékon áll, és vezet.

Csongrád-Csanád megye 4-es körzetében 92,66 százalékos feldolgozottságnál Lázár János vezet 51,78 százalékon állva vezet.

Csongrád-Csanád megye 3-es kerületében 86 százalékos feldolgozottságnál Farkas Sándor 55,28 százalékon állva vezet.

 

Lázár János jelenleg 3800 szavazattal vezet

 

21.35

Csongrád-Csanád megye 4. választókerületében már 60 százalék felett van a feldolgozottság. Jelenleg a Fidesz- KDNP jelöltje, Lázár János 3848 szavazat előnnyel vezet.

 

Lázár János (Fidesz-KDNP) 16 896 51,83%

Márki-Zay Péter (Egységben Magyarországért) 13 048 40,02%

Veres Csaba Levente (Mi Hazánk) 1 734 5,32%

 

Szabó Sándor nyerheti az 1-es körzetet

21:19 Szeged MSZP-s képviselője újra bekerülhet a parlamentbe.

 

Ünnep ez a vasárnap az Egységben Magyarországnak

20:55 Hatalmas munkát végzett az ellenzék, akárcsak aktivistáik és a választásban részt vevő állampolgárok – hangsúlyozta a hatpárti összefogás budapesti eredményváróján az urnazárás után Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke. Arról beszélt: nemcsak a demokrácia, de „az Egységben Magyarország csapatának ünnepe is a mai nap”, hiszen – noha nem lehet sejteni a végeredményt – „látható, hogy fej fej mellett áll a két tömb”. Hatalmas teljesítmény, hogy az ellenzéki összefogás „egyenrangúra hozta azt a versenyt, ahol egyértelműen lejtett a pálya a Fidesz, a kormánypárt, lényegében az állampártnak”.

 

Sanyó Ádám, adatelemző: Márki-Zay Péternek 2500 szavazattal kell nyernie Hódmezővásárhelyen, ha meg akarja nyerni a Csongrád-Csanád megyei 4-es körzetet

 

20:39 A Taktikaiszavazas.hu a Szeged Televízió választási műsorában az mondta, a vásárhelyi és a szeged-homokhátsági körzetekben, tehát a 4-es és az 1-es körzetben többen mentek el, mint négy éve, ez inkább az ellenzéknek kedvezhet. A hódmezővásárhelyi körzetről az elemző azt mondta, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltkénti indulása egyéniben aktivizálhatta a szavazókat.

 

„A településszintű elemzések szerint azon fog eldőlni az ő mandátuma, hogy mekkora arányban nyer Hódmezővásárhelyen, ezt úgy becsülik, hogy Márki-Zay Péternek 2500 szavazattal kell nyernie vásárhelyen, hogy a makói és a többi településen várható hátrányát kompenzálni tudja.”

 

A budapesti részvétel 72,35 százalék, ez 1,2 százalékkal alacsonyabb a 2018-ashoz képest, ez Sanyó Ádám szerint nagyjából 60 ezer szavazatot jelent.

 

Szegedi szavazói teljesítmények

19:34 A megyeszékhelyen így szavaztunk fél hétig:

  • a legtöbb szegedi a 119-es szavazókörben voksolt 1317 szavazóból fél hétig 1030-an mentek el
  • a legkevesebben a 311-esben szavaztak 994 szavazóból csak 364-en mentek el voksolni.

 

 

Így teljesített Csongrád megye

19:20 Legtöbben a 4-es körzetben, azaz a Márki-Zay Péter–Lázár János „párbajra” mentek el, a második helyen a 2-es körzet végzett, ahol Mihálik Edvin és Mihálffy Béla feszült egymásnak. A harmadik helyre az északi körzet futott be, a negyedik helyen Szabó Sándor–Bartók Csaba körzete végzett.

 

 

67,8 százaléka a szavazópolgároknak ment el voksolni

19:15 Kisebb volt a választói kedv az országban mint 2018-ban. Hogy ez pontosan mit jelent? Majd meglátjuk…

 

 

A Szeged Televízió élő bejelentkezése az urnazárásról, és aztán egyből jön az este első választási műsora!

 

Itt követjük folyamatosan az eredményeket, külön figyelünk a két szegedi körzetre és persze a másik két megyei választókerületre. Tartsanak velünk!