Magyarország lerohanása is felmerült az orosz közmédiában egy beszélgetésben

A hanyatló nyugati politikai korrektség ellen harcoló helyi, „bocsánat, csak bátor szókimondó vagyok” típusú bayer zsoltok ott is nagyot mennek azokban a beszélgetős műsorokban, amikben egymással szinte mindenben egyetértő emberek egymásra licitálva beszélnek általuk szentnek hitt „igazságnak” tartott butaságokat.
Cservenák Zoltán

2022. október 29. 19:49

Magyarország lerohanása is felmerült az orosz közmédiában egy beszélgetésben

Vlagyimir Szolovjov Kreml-barát propagandista és vendége, Jevgenyij Szatanovszkij hevesen egyetért a Putyin-barát csecsen hadúr, Ramzan Kadirovval abban, hogy Oroszország szent háborút folytat Ukrajna és a Nyugat egésze ellen.

 

Majd azon merengenek kérdések formájában, hogy az oroszoknak miért is kellene megállniuk a magyar–ukrán határnál, és miért is ne lehetne ebből világháború – vette észre a Telex.

 

A videóban azon a téveszmén is elmélkednek, hogy ha nyugatiak meggyengülnek katonailag Ukrajna támogatásában, magyarán, ha Oroszország kvázi kivérezteti a Nyugatot, akkor akár ellenük is vonulhatnának. Így szól a vonatkozó orosz „álmodozás”.

 

„Ukrajnában elégetik a fegyvereik nagy részét, ha katonai potenciáljuk jelentős részét, beleértve az emberi potenciált is, kiképzőiket megsemmisítik Ukrajnában, miért hagynánk abba?” 

 

Mindezt egy olyan ország köztévéjében, ami villámháborúval akarta legyőzni a szerintük nem is létező Ukrajna egyébként harmatgyengének tartott hadseregét, elűzni a szerintük népnyúzó „náci” kormányt és a „bohóc” elnökét. Ez tart már 8 hónapja.

Az oroszpárti putyinista propagandisták rendre megfeledkeznek Vlagyimir Putyin azon követeléséről, miszerint a NATO térjen vissza az 1997-es határai mögé. Egy ilyen lépés Magyarországot is érintené, hiszen mi 1999-ben csatlakoztunk. Eszerint Putyin azt várja el, hogy lépjünk ki a NATO-ból, vagy a NATO ebrudaljon ki több országot, köztük Magyarországot, Romániát, Bulgáriát a tagjai közül.