Magyarország legnagyobb Aldi áruháza a Makkosházi körúton nyílt meg: húsz új munkahelyet is teremtettek

Az ország legnagyobb alapterületű Aldi áruházát nyitották meg csütörtökön reggel a Makkosházi körúton, az egykori Média Markt helyén. A kétezer négyzetméteres áruház kiszolgálásához húsz új szegedi munkahelyet is létre kellett hozni, amit a jövőben tovább szeretnének bővíteni.

2021. július 01. 12:45

Eddig Móravárosban és a Szeged Plazában működtetett áruházakat a német tulajdonú kereskedőlánc. Az 1946-ban alapított és ma már húsz országban jelen lévő áruházlánc 2008 óta van jelen hazánkban, 149 hazai áruházában ma már több mint 4400 embernek ad munkát.

– Régi tervünk volt, hogy Szegeden ne csak két üzlettel legyünk jelen. Ez egy nagyváros, és szeretik az itt élők az Aldit, ezért régóta kerestünk megfelelő helyszínt egy harmadik szegedi áruháznak. Az elkészült üzletünk abban lett végül különleges, hogy ez lett az ország legnagyobb Aldi áruháza, önmagában az eladótér 1500 négyzetméter – mondta Kulcsár Dénes, ügyvezető igazgató a mai áruháznyitón.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Az új áruházzal húsz munkahelyet is létrehoztak Szegeden, és azt tervezik, hogy az üzlet fejlődésével további munkalehetőségeket is tudnak majd kínálni a városban.

A Makkosházi körúti épület felújítása során modern, direkt elpárologtatású hőszivattyús rendszert épített be a vállalat, amely az épület hűtését és fűtését is alacsony energiafelhasználás mellett biztosítja. Megújult az ingatlan elektromos hálózata, illetve a parkolója is.

Az új szegedi üzletben a legfrissebb vállalati dizájn szerint alakították ki a belső teret. A zöldség-gyümölcs pult a bejáratnál található, az „Azon melegében” elnevezésű látványpékségben pedig közel ötven, helyben sült édes és sós péksütemény, illetve kenyér közül választhatnak a vásárlók.

– Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy elsősorban hazai termékek kerüljenek áruházaink polcaira. Ez így van Szegeden is: a zöldség-gyümölcs kínálatunk nyolcvan százaléka hazai beszerzés, döntő részét pedig igyekszünk helyben, Szegeden és környékén megvásárolni, munkát és megélhetést biztosítva így a helyi termelőknek – mondta Kulcsár Dénes.

Az Aldi együttműködik a Kisállatokért és Környezetért Alapítvánnyal és az áruház nyitásának napján adománygyűjtő standot állítottak fel az épület kijáratánál, ahol a vásárlók leadhatják adományaikat, amelyeket a nap végén eljuttatnak a gazdátlan állatok befogadását végző, hódmezővásárhelyi székhelyű szervezetnek.

rag