Magyarázatot követel a Fidesztől a Kubatov-lista miatt az Összefogás Szegedért

Az egyesület arra kíváncsi, hogy a szegedi fideszes kampányt vezető Kubatov Gábor és csapata hogyan és miért élt vissza a szegedi polgárok személyes adataival.

2019. szeptember 16. 16:03

Magyarázatot követel a Fidesztől a Kubatov-lista miatt az Összefogás Szegedért

A 444.hu írta meg: erős a gyanú, hogy külföldi szervereken tárolják a magyar választópolgárok adatait, ami törvénytelen. Az ügynek szegedi szála is van, Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnökének videójából derült ki, hogy valami nincs rendben az adatkezeléssel Nemesi Pál és a Fidesz szegedi kampányában sem.

Azt is írja a 444.hu, hogy „Az fdszkt.com nevű oldalt anonim módon jegyezték be 2017-ben, azaz nem lehet látni, hogy ki foglalta le a címet. Az anonimitást egy panamai, WhoisGuard nevű cég biztosítja.”

Az Összefogás Szegedért Egyesület felszólítja a szegedi választási bizottságot, hogy indítsanak vizsgálatot, mert komolyan felmerül a gyanú, hogy a Fidesz visszaélt a személyes adatokkal.

Az egyesület közleménye változtatás nélkül:

Összefogás Szegedért: Magyarázatot követelünk a szegedi Fidesztől a Kubatov-listával kapcsolatban

Az Összefogás Szegedért Egyesület haladéktalanul választ vár a szegedi Fidesztől arra, hogy miért éltek vissza a szegedi polgárok személyes adataival. Tudni szeretnénk, hogy hol és milyen információkat tárol pontosan a Fidesz a szegedi emberekről. Tudni szeretnénk, hogy mi történik a panamai-amerikai szervereken a választók adataival!  Tudni szeretnénk, hogy ki vállalja a felelősséget a törvénysértő gyakorlat miatt. Tudni szeretnénk, hogy milyen szerepet töltött be az illegális listázással kapcsolatban a szegedi kampány budapesti vezetője, Kubatov Gábor. Tudni szeretnénk, hogy miért küldik külföldre a választók adatait, ha a szegedi emberek ehhez nem járultak hozzá, hiszen nem is kért rá engedélyt a helyi Fidesz. Tudni szeretnénk, hogy milyen céllal tárolják titkos, külföldi felületeken magyar állampolgárok adatait. Tudni szeretnénk, hogy milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent a választók ilyen típusú listázása. Tudni szeretnénk, hogy a szegedi Fidesz jelenleg is használja-e a törvénytelen listát. És ha igen, akkor mire? Azonnali magyarázatot követelünk a szegedi Fidesztől, és felszólítjuk a szegedi választási bizottságot, hogy indítsanak vizsgálatot az ügyben!