Magyar Nemzet: Nyomozás kezdődhet Jakab Péter ellen

Akár, esetleg, ha a hatóság nem dobja vissza bűncselekmény hiányában. Erre ugyanis legalább akkora esély van, mint a nyomozás elindítására.
Cservenák Zoltán

2022. augusztus 02. 23:43

Magyar Nemzet: Nyomozás kezdődhet Jakab Péter ellen

A Jobbiktól eltávolodó korábbi pártelnök és miniszterelnök-jelöltet az ismert feljelentő, Tényi István jelentette fel, miután a Magyar Nemzetben megjelent egy cikk arról, hogy Jakab állítólag 80 millió forint értékben köthetett szerződést úgy, hogy már tudta, leváltják a Jobbik frakciójának éléről.

 

Így tehát a Magyar Nemzet állítása, miszerint nyomozás kezdődhet Jakab ellen, erősen hipotetikus, hiszen az is megtörténhet, hogy a hatóságok végül nem tesznek semmit, vagy ha nyomoznak is, annak nem lesz semmilyen következménye.

 

Az Orbán-rendszer kurzuslapja mindenesetre azt írja:

 

„A feljelentésében Tényi hangsúlyozta, Jakab Péter már tudta, hogy az elnökség után a képviselőcsoport vezetését is kénytelen lesz elengedni, így nyolcvanmillió forint össz­értékű szerződést írt alá. Jakab a leváltása előtti hétvégén a Képviselői Irodaházban írta alá az ominózus papírokat. [...] A feljelentés arra is kitért, hogy  mielőtt Jakab nyolcvanmilliós terve révbe ért volna, a párt frakciója megakadályozta a bukott pártelnök ismerőseinek meggazdagodását, mégpedig úgy, hogy visszatartották azt a keretet, melyből havonta visszaad a frakciónak. A jobbikos képviselőket ugyanis lemondatják az asszisztensi keret egy részéről, valamint az iroda bérlésének keretéről. Ráadásul a legutóbbi választás után már csak az lehetett képviselő, aki a teljes asszisztensi keretéről is hajlandó lemondani”. 

 

Tényi a feljelentését a Központi Nyomozó Főügyészségnek tette meg, de az továbbküldte a Budapesti Rendőr-főkapitányságra a hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést – erről a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője tájékoztatta a lapot.