Magabiztosan nyert a Szedeák férfi kosárlabdacsapat Nyíregyházán

Szombaton győztes idegenbeli meccsel folytatódott a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat számára az alsóházi rájátszás: 84–93 lett a végeredmény Nyíregyházán, a Continental Arénában.
Hollósi Zsolt

2023. május 13. 21:28

Magabiztosan nyert a Szedeák férfi kosárlabdacsapat Nyíregyházán

Tyler Roberson ugyan bemelegített, ám végül a szegedi csapat centere nem lépett pályára a nyíregyházi bajnokin, ahol tét már csak a hazaiak számára volt, hiszen a bentmaradásért küzdenek – ezt a szegediek szerdán már bebiztosították.

 

Nicholson kettese, majd Polányi triplája nyitotta a meccset, így 5–0-ra vezettek a szegedi fiúk, erre Perry egy büntetővel felelt. Washington távolija után Nicholson nem hibázott a vonalról, 10–1-re vezetett ekkor a Szedeák, amire Kass távolija érkezett, 4–10. A negyed utolsó percére viszont kapaszkodott a Nyíregyháza, 12-16-nál már a szegediek kértek időt, sőt, egylabdányi különbségre is felzárkóztak a hazaiak. Végül Person büntetőjével három ponttal, 17–14-re vezetett a Szedeák az első játékrészt követően – számoltak be a meccsről a csapat honlapján. 

 

Az első három percet egy 11-2-es futással zárta a Szedeák Carter triplája után, így 28–16-ra vezetett a 13. percben. Három perccel a nagyszünet előtt azonban Fazekas hármasát követően csak négy pont maradt az előnyükből, Nikola Lazics pedig ismét időt kért 30–34-nél. Carter kettő és Balogh kosaraival ismét kétszámjegyűre tornázták a fórt, de 30–40-nél egy újabb hazai trojka jött, 33–40. Sőt, Perry büntetőivel felezte a különbséget a Nyíregyháza a nagyszünetre, 39–44-ről jöhetett a második félidő.

 

A harmadik negyedben tartotta a Szedeák pár pontos előnyét, majd Person szerzett öt pontot egymás után, büntetőit követően ismét két számjegyű volt a különbség, 53–64, amikor bő két perc maradt a negyedből. Éppen ekkora előnyből, 66–55-ről várhatták a szegediek az utolsó tíz percet, miután Nicholsoné volt a játékrész utolsó kosara.

 

Négy nyíregyházi ponttal kezdődött a negyedik negyed, rögtön időt is kért a Szedeák 59–66-nál. Filipovics szerezte első pontjaikat ebben a tíz percben, majd Nicholson büntetői és tempója után ismét tízzel vezettek, amikor 6.30 volt még az órán, 62–72-nél időt kértek a hazaiak. Ezt követően Kassim egy távolit is beszórt, és tartották a szegedi fiúk a több mint tízpontos előnyüket: egészen az utolsó perc kezdetéig, amikor Pipiras sarokhármasával 78–87-re jöttek fel a hazaiak, ekkor kért időt a Szedeák. Közelebb már nem engedték ellenfelüket, a végén már egyik oldalon sem a védekezés dominált – végig vezetve, a szezonban negyedik alkalommal is legyőzték a fiúk a Nyíregyházát, így egymás után a negyedik mérkőzésükön arattak győzelmet.

 

Jövő héten a szezon két utolsó hazai mérkőzése következik, szerdán előbb a Paksot, majd szombaton a Kaposvárt fogadja a Szedeák az újszegedi sportcsarnokban.

 

HÜBNER Nyíregyháza BS–Naturtex-SZTE-Szedeák 84–93 (14–17, 25–27, 16–22, 29–27)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, alsóházi rájátszás, 7. forduló. Nyíregyháza, Continental Aréna, 200 néző. Vezette: Nagy V., Ádám, Györfy.
Nyíregyháza: PERRY 30/3, Kass 3/3, Bazsó 4, Pipiras 14/6, COPES 18. Csere: Kiss B., Fazekas 11/9, Szobi, Koné 4. Vezetőedző: Darko Radulovics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: WASHINGTON 14/9, Polányi 6/6, Person 17/6, NICHOLSON 21, Bognár 9. Csere: Kerpel-Fronius 6, Filipovics 6, Balogh 2, Carter 12/3. Vezetőedző: Nikola Lazics.

 

Nikola Lazics:Kontrolláltuk az egész mérkőzést, végig tíz pont körüli különbséggel vezettünk. Védekezésben és támadásban is akadtak ugyan hibáink, de a szerda-szombat ritmusban ez benne van, a legfontosabb, hogy nyertünk ma este. Ugyanígy komolyan akarjuk venni a hátralévő mérkőzéseinket is.

Címlapon

mutasd mind