Ma nyílik a júniusban elmaradt könyvünnep a Dugonics téren

Az idén már 91. alkalommal ünnepeltük volna a könyveket júniusban, de a járványveszély miatt az országos programsorozat elmaradt. Szeged viszont most pótolja: ma délután fél 5-kor a Dugonics téren Simon Márton költő, műfordító nyitja meg a szegedi Ünnepi Könyvhetet.

2020. szeptember 17. 16:39

Ma nyílik a júniusban elmaradt könyvünnep a Dugonics téren

A Dugonics téren mától négy napon keresztül könyves város várja az érdeklőket, ahol az idei legfrissebb könyvtermést is bemutatják. Városszerte több mint száz programot is rendeznek a következő három hétben az olvasás szerelmeseinek.

Ma, csütörtökön délután fél 5-kor a Dugonics téri színpadon köszöntőt mond Tóth Károly, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság alelnöke, majd Simon Márton költő, szerkesztő, műfordító nyitja meg az idei szegedi könyvünnepet.

A hagyományokhoz híven az idén is itt adják át a szegedi önkormányzat könyvkiadási támogatásait és azt is megtudhatjuk, ki kapja idén az Év Könyve díjat.

A műsorban megzenésített verseket ad elő a Naked SZESZ zenekar, Simon Márton versét pedig Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója adja elő.