Ma még élménykorizás, holnap talán sportkarrier: téli sportokat népszerűsítettek a jégpályán

Élménykorizással hangoltak a szegedi általános iskolások az idei Télis Sportok Napjának bemutatóira a Városi Műjégpályán. Tizenkét iskolából összesen hétszázötven diák ismerkedhetett meg a jeges sportágak nehézségeivel és szépségeivel.

2019. január 30. 22:06

Korizz velünk! Te is próbáld ki magad a téli sportok napján, a Városi Műjégpályán! – hirdette a szerdai programot a Szegedi Sport és Fürdők Kft. A hívó szóra megmozdult a helyi általános iskolák többsége, így az előzetes regisztráció alapján a délelőtti és délutáni programokra hétszáznál is több fiatalt vártak. A jeges sportok népszerűségét jelzi, hogy harmadszorra rendezi meg a jeges sportokat népszerűsítő eseményt a Szegedi Sport és Fürdők Kft., és évről évre többen jönnek el.

A programot megnyitó Joób Márton hangsúlyozta, hogy sok szegedi sportsiker indult erről a jégről, hiszen a két helyi gyorskorcsolya-egyesületben olyanok kezdték pályafutásukat, mint például Kónya Zsófia vagy Jászapáti Petra. A városi közgyűlés sportbizottságának elnöke hozzátette: Jó lenne, ha a sport minden család életében fontos szerepet játszana. Ehhez pedig a legegyszerűbb út a gyerekek rendszeres testmozgása, ami akár itt, a műjégpályán is megvalósulhat. És, ha a gyerek sportol, akkor a felnőttek is kedvet kaphatnak egy kis csúszkálásra.

A bemelegítő közös korizás után a gyorskorcsolyázással és a műkorcsolya fortélyaival ismerkedhettek a fiatalok. Négy egyesület versenyzői mutatták be tudásukat. A gyorskorcsolyázás nehézségeiből és szépségeiből a Szegedi Korcsolyázó Egyesület és a  TUTI Korcsolyázó Közhasznú Sport Egyesület versenyzői adtak ízelítőt. A műkorcsolyát az ICE-TEAM Szeged, és a szabadkai All U Need Dance Stúdió tagjai népszerűsítették. Joób Márton a rendezvényen elmondta, hogy a Városi Műjégpálya folyamatosan megújul és bővül, úgyhogy jövőre még a mostaninál is több gyereket tudnak fogadni ezen a sportág-népszerűsítő rendezvényen.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!