Ma is eshet egy akkora adag eső, mint hétfő délután

Egy kicsit korábban szakadhat le az ég, de az eső intenzitása és az esőzés hossza hasonló lehet.
Garai Szakács László

2022. augusztus 30. 06:58

Ma is eshet egy akkora adag eső, mint
hétfő délután

Első fokú zivatarveszély van érvényben még ma is Csongrád-Csanád megyében. Ennek oka Szegeden és térségében az, hogy a felettünk álmosan kóborló gomolyfelhők egyik pillanatról a másikra „bevadulnak”, és látványosan, hevesen egy nagyobb adag zivatar is lehullhat belőlük. Ezek azok a megjósolhatatlan esők, amiket nem lehet mindig egyértelműen prognosztizálni: nagyon hamar kialakulhatnak, és pont emiatt a hamarság és hirtelenség miatt lehet és van sokszor az is, hogy végül nem lesz belőlük semmi.

 

Ma újra lehet, valamikor egy óra után, azaz egy kicsit hamarabb, mint tegnap. Előtte utána felhős, borongós, kissé napos időnk lehet. A levegő tizenkilenc fokról huszonnyolcig melegszik fel, éjszaka huszonkettőben alszunk el. A szél északkeleten kezd, a rövidebb útvonalon elforog észak-északnyugatig, nem fúj túl erősen.

 

A levegőminőséggel nincs nagy gond, a pollenekkel viszont van: a parlagfű visszaerősödött, újra rengeteg van a magjaiból a levegőben.

 

 

Tegyék el az esernyőt, esőkabátot, ebédidő után szükség lehet rá. Ha még rövid műszakjuk van, nem kell négy óráig dolgozni, akkor pláne.

 

Címlapon

mutasd mind