Feloszlatta magát az újszentiváni képviselő-testület, miután őrizetbe vették a polgármestert

Egy korábbi NAV-razzia fejleményeként vették kedden őrizetbe Putnik Lázár polgármestert és két másik férfit, akiket az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, valamint hűtlen kezeléssel vádol. Ma délelőtt az újszentiváni képviselő-testület feloszlatta magát.
Vass Imre

2022. február 09. 14:38

Feloszlatta magát az újszentiváni képviselő-testület, miután őrizetbe vették a polgármestert

A testület hét tagja közül ketten hiányoztak, de így is meg volt a határozatképesség. Az alpolgármester Juhász Tibor két napirendet terjesztett a képviselők elé, az egyik a kialakult helyzet ismertetéséről szólt, a másik pedig a testület feloszlatásáról. 

 

Juhász Tibor elmondta, NAV-vizsgálat volt az önkormányzatnál és ennek eredményeként a polgármester vizsgálati fogságba került és így nem tudja ellátni feladatát.

 

Hangsúlyozta, nem szabad még semmilyen elhamarkodott döntést hozni ebben az ügyben, nem szabad bíráskodni Putnik Lázár felett, mivel jogerős ítélet még nincs.

 

Kiemelte, annak érdekében, hogy a település lakóinak bizalmát visszanyerjék, szükséges a testület feloszlatása. 

 

A jelenlévő 5 képviselő négy igen és egy nem szavazattal döntött a testület feloszlatása mellett. 

 

Azonban a jelenleg érvényben lévő rendelkezések értelmében a döntés csak a vészhelyzet megszűnését követően lép hatályba, azaz addig a testület a helyén marad. Csak ezt követően lehet kiírni az új választást, erre 15 nap lesz majd.

 

Vélemények

mutasd mind