Luxusautókat, több millió forintot, különféle üzletrészeket foglalt le a hatóság a Völner családtól

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Völner Pál korrupcióval vádolt volt fideszes fiától többek között egy piros Porsche Cayman S 320 lóerős sportautót, a lányaitól kézpénzt feleségétől pedig üzletrészeket és egy másik luxusautót foglalt le.
Vass Imre

2022. november 25. 09:24

Luxusautókat, több millió forintot, különféle üzletrészeket
foglalt le a hatóság a Völner családtól

Az eljárás részeként zár alá vették Völner Pál két bankszámláját, rajtuk nagyjából 7,5 millió forintot. Lefoglalták a volt államtitkár feleségének három bankszámláját, több mint 8,5 millió forinttal, hibrid hajtású Lexus RX450H típusú terepjáróját, valamint egy résztulajdonában álló budapesti, VI. kerületi lakást, továbbá egy nyergesújfalui ingatlanát. – írja a 24.hu.

 

Zár alá vették Völner Pál fiának luxuskocsija mellett egy másik autóját is, egy szintén piros, négykerék-meghajtású Mini Cooper Countryman All4-t. Ötmillió forint készpénzt, bankszámláján 3,3 millió forintot.

 

Völner Pál

 

A korrupt politikus egyik lányának 34 millió forintos bankszámláját is zár alá vették, valamint másik lányának lefoglalták egy gazdasági társaságban lévő üzletrészét.

 

Völner Pál korábban a 24.hu-nak azt mondta: történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg ítélet nélkül. Beszélt arról is, hogy családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik. Az ügyészség, azonban most indítványozta, hogy a bíróság minden lefoglalt vagyonelem tekintetében rendeljen el vagyonelkobzást.