Lopják a magyar rendszámtáblákat Mosonmagyaróvár környékén

De hamis forgalmi engedéllyel is találkoztak már a kutakon.
Kékes Viktória

2022. május 31. 08:10

Lopják a magyar rendszámtáblákat Mosonmagyaróvár környékén

Mosonmagyaróváron és környékén körülbelül 30 magyar rendszámot loptak el és szlovák oldalakon már megjelent, hogy lehet vásárolni - mondta el a Rádió 1-nek Ratatics Péter, aki a fogyasztói szolgáltatásokért felel a MOL-Csoportnál. Ratatics azt mondta, hamis forgalmi engedélyekkel is találkoztak már a kutasok.

 

A Shell Hungary Zrt. azt közölte, több millió forintba kerül a kasszák átprogramozása, de úgy gondolják, ez nem fog fennakadást okozni náluk. A kisebb kutaknál viszont káosz lehet az átállásból. Erről nyilatkozott az RTL Híradónak Gépész László, a Független Benzinkutak Szövetségének elnökségi tagja. Az egyik komoly gond elmondása szerint a mezőgazdasági gépek kérdése: eddig tartályokban szállították a kútról az üzemanyagot, amit ezekbe a gépekbe töltöttek, de kérdés, hogy ezt továbbra is megtehetik-e, vagy minden alkalommal oda kell menni a traktorral, hogy közvetlenül abba tankoljanak. Gépész László szerint kérdéseikre hónapok óta próbálnak válaszokat kapni a kormánytól, sikertelenül. 

 

Bakos Piroska, a MOL Magyarország kommunikációs vezetője az RTL-nek azt mondta, saját maguk próbálják értelmezni az új szabályokat. Mivel a rendeletben nem található részletszabály például a kismotorokra, náluk ők is hatósági áron tankolhatnak. Ahogy azok is, akik nem autóba, hanem egy maximum 20 literes kannába tankolnak. Az automata kutaknál pedig nyitvatartási időben ugyan lehet tankolni, de fizetni a kasszánál kell.