Locspocsban indul a tanév

Őszi idővel kezdődik az idei ősz. Véletlen? Aligha!
Garai Szakács László

2022. szeptember 01. 07:01

Locspocsban indul a tanév

Egészen kicsöngetésig eshet az eső, egyszer-kétszer tart majd szünetet, ha már iskolakezdés, ugye, de két óráig szinte biztos, hogy jó párszor újra elered. Lesz, hogy zivatarszerűen esik, de jellemzőbb a csendes áztatás. Valamikor öt óra előtt kezdődött, akkor egészen hevesen esett, majd elcsendesedett, azóta halkan, de esik. Két óra után viszont már csak takarnak a nagy szürke felhők, elvileg holnap hajnalig nem esik majd újra az eső.

 

A levegő tizenhat fokról melegszik fel húsz fokig, éjszaka tizenkilencben alszunk el. A szél észak-északkeletről, majd északról fúj, napközben egészen hevesen. A levegőminőségre nem lehet panaszunk, a pollenhelyzet viszont volt már ennél sokkal jobb is, igaz, lehetne rosszabb is, az eső talán segít azon, hogy az allergén növények egy kicsit visszább vegyenek a magvaik szórásából. A parlagfűre ráférne…

 

 

Szépnek nehezen lehetne nevezni a mai időt, mondjuk inkább azt rá: esős, felhős... Mondjuk jobb lett volna, kicsit szebb időben elkezdeni a tanévet, de idén ez így alakult.