Lewandowski óriási segítsége Argentínának: Mexikó–Lengyelország 0–0

A mérkőzés eredményének minden bizonnyal Argentína örült a legjobban, no meg azok, akik ikszre vették a tippmixen. Messiéknek így nagyobb esélye maradt a továbbjutásra. Lewandowski a második félidőben kihagyott egy tizenegyest, így továbbra sem tudta megszerezni első vb-gólját.
Vass Imre

2022. november 22. 19:43

Lewandowski óriási segítsége Argentínának: Mexikó–Lengyelország
0–0

A délutáni mérkőzés meglepetés eredménye, Szaúd-Arábia győzelme Argentína felett teljesen felborította a csoportot és még jelentősebbé tette a két csapat összecsapását, hisz aki nyer, az óriási lépést tesz a továbbjutás érdekében.

 

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, küzdöttek a csapatok, azonban nézői szempontból nem volt túl élvezetes a 45 perc. Az összecsapást csak egy sárga lap és néhány szabálytalanság színesítette.

 

A második félidő tulajdonképpen ott folytatódott, ahol az első véget ért. A nézők önmagukat szórakoztatták a szurkolással, a mexikóiak nagyon éltek a lelátón. Azonban az 54. percben meghűlt az ereikben a vér és el is csendesültek, mivel egy kis VAR-ozás után a játékvezető tizenegyest ítélt. Moreno birkózta le Lewandowskit a 16-oson belül, a mozdulat egy másik sportágban szabályos lett volna, a foci pályán azonban nem.

 

A labda mögé a sértett állt, azonban Ochoa jó irányba mozdult és kivédte a büntetőt. A kapus ezzel az első mexikói hálóőr lett, aki tizenegyest hárított világbajnokságon.

 

A kihagyott büntető után felpörgött a mérkőzés, Mexikó veszélyesebben játszott, azonban a sárga lapokon kívül nem sok minden történt, a védelmek stabilan álltak a lábukon, a támadók pedig nem remekeltek. Így végül maradt a gól nélküli döntetlen. 

 

Ezzel az a helyzet állt elő, amelyre igazán senki sem számított, a csoportot Szaúd-Arábia vezeti.

 

A C csoport másik mérkőzésén:

 

A C csoport állása:

 

  1. Szaúd-Arábia 3 pont
  2. Lengyelország 1 pont
  3. Mexico 1 pont
  4. Argentína 0 pont