Letarolták a szegedi fiúk a tollaslabda országos bajnokságot

Kiválóan sikerült a tollaslabdázók ceglédi országos bajnoksága az EL-CO Tech Tisza Tollas SE számára: a férfi párosoknál szegedi házidöntőt rendeztek, ahol a Pápai Balázs, Pápai Bálint duó legyőzte a Kereszti Zoltán, Könczöl Ádám kettőst (21:14, 21:11), míg egyéniben Könczöl ezüstöt nyert, Pápai Bálint harmadikként zárt. A férfiaknál a lehetséges nyolc éremből négyet a szegediek nyertek.
Vass Imre

2023. február 06. 18:22

Letarolták a szegedi fiúk a tollaslabda országos bajnokságot

A férfi egyes döntőjében Pytel Gergő két játszmában kerekedett Könczöl Ádám fölé (24:22, 21:15), míg a nők fináléjában az exszegedi Sándorházi Vivien szetthátrányból fordított Kőrösi Ágnes ellen.

 

Örömteli, hogy a tavalyinál nagyobb létszámmal tudtuk megrendezni a viadalt, színvonalas mérkőzésekkel, méltón a felnőtt országos bajnoksághoz – értékelt a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke. Kapitány Péter megsüvegelendő teljesítményként kiemelte, hogy egyesben a 19 éves Könczöl Ádám ezüstöt, míg az 1968-as születésű Gebhard Tamás – 1987 és 1992 bajnoka – bronzot szerzett.

 

Már tavaly is az aranyért mentünk az ob-ra, akkor a négy között kiestünk, most viszont sikerült végigvinnünk a lendületet. Több dolog is motivált: egyrészt szeretek Bálint mellett játszani, remek érzés az oldalán bajnoki címet nyerni, emellett szerettünk volna edzőnknek, Didi Purwantónak is bizonyítani, illetve az eredménnyel kifejezni felé a hálánkat a sok közös munkáért. Mivel idén kimaradtunk a válogatottból, az is motivált, hogy bebizonyítsuk, ott lett volna a helyünk – mondta Pápai Balázs, aki csapatban háromszoros bajnok, férfi párosban azonban neki és testvérének is ez az első sikere.

 

 

Még mindig nem fogtam fel teljesen, mit értünk el, a döntő óta extázisban vagyok. Régi vágyam volt a felnőtt bajnoki arany, most végre összejött. Hatalmas öröm, hogy mindezt a bátyámmal közösen tudtam elérni. Bár az elődöntőben veszítettünk egy szettet, mégis a döntőt éreztem a legnehezebb meccsnek – szerencsére mi is ekkor játszottunk a legjobban – mesélte Pápai Bálint.

 

Örülök mindkét éremnek, elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, ahogyan a csapatéval is. Tavaly betegség miatt maradtam le az országos bajnokságról, elégtétel, hogy most tudtam bizonyítani. Ha választani kell, az egyéni vereséget bánom jobban, mert elsősorban egyéni játékos vagyok, ráadásul az első szett szoros volt, kis szerencsével megnyerhettem volna – értékelt Könczöl Ádám.