Lesz lakossági fórum Szentmihályon a Szeged-Röszke vasút felújításáról

Senki sem tájékoztatta a szentmihályiakat a kertjük végében épülő vasútról, az ott lakók hiába próbáltak meg információhoz jutni, vagy találkozni az építő, illetve az építtető képviselőivel, falakba ütköztek. Végül Mihálik Edvin, Szeged Zöld Város Programért felelős tanácsnoka járt közbe érdekükben, sikerrel.
Vass Imre

2022. március 04. 17:46

Lesz lakossági fórum Szentmihályon a Szeged-Röszke vasút felújításáról

A környék lakói aggódnak a vonatok zaja, a fékpor és a szerelvények által keltett rezgések miatt. Nemcsak a csendes kertváros nyugalmát féltik, attól is tartanak, hogy az itt található ingatlanok értéke csökkenni fog, hiszen sokan nem akarnak olyan házba költözni, ami néhány méterre van egy forgalmas vasútvonaltól. Ezért szervezték meg a Szeretlek Szentmihály nevű csoportot: nem magát a fejlesztést ellenzik, hanem tisztességes tájékoztatást, megfelelő zaj- és rezgésvédelmet akarnak.

 

 

Azonban hiába próbáltak meg találkozni az illetékesekkel a kivitelező és a vasúttársaság érdemben nem reagált a megkeresésükre. Nem hivatalos csatornákon ráadásul az a válasz érkezett hozzájuk, hogy „politikai okokból” lakossági fórumot csak a választások után tartanak a beruházásról.

Végül Mihálik Edvin megkeresésére a kivitelező Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. vállalkozott a lakossági foróm megtartására, amelyre március 16-án 17:00 órától a szentmihályi Művelődési Házban kerül sor

 

 

Mihálik Edvin örömét fejezte ki, hogy a cég végül mégis vállalta, hogy találkozik a lakossággal és jelezte, személyesen fog részt venni az eseménye. Szerinte „ kivitelezőnek és a kormányzati megrendelőnek kötelessége biztosítani, hogy lakókat ne érje hátrány a beruházás miatt.”. Azt is bejelentette, hogy kezdeményezni fogja, hogy amennyiben ez kivitelezhető, az önkormányzat telepítsen egy fasort a zajvédő fal elé.