Lemondott Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár, Lázár Jánoshoz minisztériumához kerül a közlekedés

Utóbbi máris egy erős mondattal indított "annyit ér témakörben.
Cservenák Zoltán

2022. november 14. 14:52

Lemondott Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár, Lázár Jánoshoz minisztériumához kerül a közlekedés

„Ahogy ma a kormányinfón elhangzott, az új energetikai tárca létrejötte révén, Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek”

 

– ezzel kezdte facebookos bejegyzését Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár. Vitézy korábban a Budapesti Közlekedési Központ vezetője is volt, majd a Budapest Fejlesztési Központ vezetőjeként dolgozott, ezután vette át a közlekedési ügyeket Palkovics László minisztériumában.

 

Vitézy a bejegyzésben köszöni Palkovicsnak és a kormánynak a közös munkát, majd hozzáteszi:

 

„úgy hiszem, az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében tudtunk a helyes irányba egyet előrelépni”.

A közlekedés Lázár János Beruházási és Fejlesztési Minisztériumához kerül. Lázár rögtön ugyancsak a Facebookra posztolt a változással kapcsolatosan. A miniszter az első magyar közlekedési minisztert, Széchenyi Istvánt idézte:

 

„Az ember annyit ér, amennyit használ.”

 

Lázár Jánosnak nem ez az első „annyit ér” típusú gondolata, 11 évvel ezelőtt egy interjúban kifejtette:

 

„Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem.”

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind