Lemondott Lehrner Lóránt, a szegedi lézerközpont vezetője

Jelenleg harmincnapos felmondási idejét tölti az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője, így márciustól új vezetője lesz a szegedi lézerközpontnak.

2019. február 20. 20:52

Lemondott Lehrner Lóránt, a szegedi lézerközpont vezetője

Mivel a szegedi önkormányzat 4,7 százalékával kisebbségi tulajdonos az ELI-HU Nonprofit Kft-ben, az ügyvezető lemondása miatt tartandó februári 21-i céges közgyűlés napirendjéről a szegedi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság is tárgyalt. 

Az előterjesztésből kiderül, hogy Lehrner február 7-én tett nyilatkozatával mondott le, a harmincnapos felmondási idő leteltével új ügyvezető lép a helyébe. A kft-ben egyébként a magyar állam képviseletében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési Innovációs Hivatal a többségi tulajdonos, több mint 90 százalékkal. A közgyűlésen várhatóan az NKFIH Jakab László kinevezésére fog javaslatot tenni. A szegedi önkormányzat a szakbizottság döntése értelmében tartózkodni fog a vezető személyéről szóló szavazáson.

Lehrner Lóránt közgazdász, 2011-től volt az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője. Több mint 15 évet töltött el a vállalati és befektetési banki szektorban. Korábban a fehérvári Volksbankot vezette, a magyar EU-elnökség alatt pedig integrációs elnökhelyettes volt, ezért kiváló szakmai kapcsolatokat ápolt uniós kutatási műhelyekkel. 2010-11 között az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nemzetközi ügyekért felelős elnök-helyettese volt. Lehrnernek határozatlan időre szóló szerződése volt ELI-HU Nonprofit Kft. élén.

Videónk is van! A Szeged Televíziónak nyilatkozott Szigeti Ádám az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára a témában.

Címlapon

mutasd mind