Lemondott Hódmezővásárhely alpolgármestere

Márki-Zay Péter „heroikus küzdelmét  teljes erkölcsi, eszmei és emberi támogatásáról” biztosítja. Mint ismert, a kormány egy fillér rezsitámogatást sem ad Hódmezővásárhelynek, egyetlen megyei jogú városként.
Kékes Viktória

2023. január 12. 09:35

Lemondott Hódmezővásárhely alpolgármestere

Január 20-i hatállyal lemondott posztjáról Hódmezővásárhely alpolgármestere. Szabó János Facebook-oldalán azt írja:

 

„Munkám során előnyben részesítettem a szakmai és az emberi szempontokat a politikaiakkal szemben. Figyelemmel, érdeklődéssel fordultam mindkét politikai oldal szereplői felé. Márki-Zay Péterrel nem volt és most sincs semmilyen konfliktusom. Péter heroikus küzdelméhez kívánok sok támogató jóakaratú embert és ebben teljes erkölcsi, eszmei és emberi támogatásomról biztosítom”.

 

A lemondás okára finoman utalt Szabó: posztjának a bolond világ címet adta, magyarázatként pedig belinkelte a hodpress.hu cikkét, amely arról szól, hogy Hódmezővásárhely - egyetlen megyei jogú városként - egy fillér rezsitámogatást sem kap a kormánytól. 

 

Márki-Zay Péter szintén Facebook-bejegyzésben reagált helyettes távozására. Ebben úgy fogalmazott, örök hálával tartozik Szabónak, aki két sikeres éven át volt hűséges alpolgármestere. 

 

„Sajnálom, hogy immár nem munkatársként, csak jó barátként számíthatok továbbra is Szabó János tanácsaira, de megértem döntését és további sok sikert és sok boldogságot kívánok neki új munkájához”.