Lelép az orbáni propaganda egyik vezérszónoka a közmédiától

Nincs már szükség a fideszes propaganda „Paganinijére”, Bende Balázsra?!
Cservenák Zoltán

2022. április 12. 12:05

Lelép az orbáni propaganda egyik vezérszónoka a közmédiától

Bende Balázson kezdetben még jót nevetett mindenki, aki már látott valódi hírt, aztán kiderült, hogy hatalmas szerepe van a közszolgálatiság tönkretételében és milliók megvezetésében.

 

Távozik a „közmédiától”, pontosabban a pártállami propagandamédiától, röviden az MTVA-tól Bende Balázs vezető külpolitikai újságíró, az M1 külpolitikai rovatának vezetője, kiemelt szerkesztő, hírterületi vezető szerkesztő, az idegennyelvű hírműsorok felelőse, a közmédia külügyi kabinetjének vezetője – tudta meg a Magyar Hang.

 

A lap kereste Bendét, aki nem erősítette meg az információt, de az MTVA sajtóosztályára irányította az érdeklődő újságírót.

 

Bende nem a hosszú titulusáról volt híres eddig, hanem az orosz és észak-koreai médiát idéző emblematikus megszólalásairól, amiket a 444.hu rendszeresen szemlézett.

 

Bende ugyanis hatalmas nyelvcsapásokkal, rendre indulatosan mondta föl a Fidesz és az Orbán-kormány legfontosabb propagandaüzeneteit, konteóit, úgy beállítva azokat, mintha többszöri tényellenőrzésen átvitt, jó értesülésből származó információk lennének.

 

Íme, egy „gyöngyszem”:

 

 

A külpolitikai szerkesztőt egy kiszivárgott hangfelvétel buktatta le először, amiben arról beszél, hogy nem titok, a közmédiában nem az ellenzéket támogatják, és előfordulhat, hogy úgy kell megírni egy anyagot, ahogy azt a hatalom elvárja. Akinek ez nem tetszik, az felmondhat, ne vesztegessék egymás idejét.

 

 

Bendéről készült 444-es anyagok itt elérhetők, annyira csodálatosak, hogy muszáj idetenni mindet:

 

 

(Magyar Hang, 444.hu)