Lehalt az online népszámlálási oldal, szerdáig meghosszabbították a kitöltési határidőt

A Központi Statisztikai Hivatal szerda délelőttig meghosszabbították a népszámlálás online kitöltési határidejét, mivel az eredeti határidőben, vasárnap este az oldal leállt.
Vass Imre

2022. október 16. 23:40

Lehalt az online népszámlálási oldal, szerdáig
meghosszabbították a kitöltési határidőt

Minden bizonnyal sokan hagyták vasárnapra a népszámlálási kérdőív online kitöltését, és ezért az oldal – csakúgy, mint induláskor – este összeomlott és leállt.

 

Olyan sokan próbálták az utolsó pillanatban kitölteni a kérdőívet, hogy a szerverek nem bírták a terhelést. Az érdeklődés azért volt ilyen nagy, mivel azután már személyes az adatfelvétel, a részvétel pedig kötelező.

 

A KSH azzal oldotta meg végül a problémát nem sokkal este 22 óra előtt, hogy a Facebookon közölte: szerda délelőttig meghosszabbodik az online kitöltési szakasz. A posztban egy szót sem írtak arról, hogy sajnálják, ha valakinek kellemetlensége adódott abból, hogy vasárnap este esetleg órákig hiába próbált belépni, mindössze annyit írtak, hogy sokan hagyták a kitöltést az utolsó napokra, ezért „a nagy érdeklődésre tekintettel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerda 10.00 óráig meghosszabbítja a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát”.