Legyen belső vizsgálat az Emminél a Schadl-Völner ügyben!

Ezt követelték az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjei a végrehajtóknál történt letartóztatások ügyében.
Garai Szakács László

2022. február 06. 16:15

Legyen belső vizsgálat az Emminél a
Schadl-Völner ügyben!

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 15. számú választókörzetében a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a „Rogán–Schadl–Völner-féle végrehajtói maffiahálózatról” szóló cikkek rámutattak, hogy az állam lényegében egy „végrehajtói maffiahálózatot” működtet. Kiemelte, a kabinet megpróbál úgy tenni, mintha semmi köze nem lenne az ügyhöz, pedig „egészen a központig és egészen a miniszterelnökig vezetnek a szálak”. Kunhalmi Ágnes azt mondta: az Emminek meg kell válaszolnia, hogy indult-e belső vizsgálat a sajtóban megjelent korrupciós információk alapján, továbbá az ott ismertetett kenőpénzekből kapott-e a miniszter vagy a felsőoktatásért felelős államtitkár.

 

 

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 4. számú választókörzetében azt mondta, hogy a kormány teljes tevékenysége egy az „államot leuraló bűnszervezet” kiépítésére irányult az elmúlt 12 évben.

 

– Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott, az ítéletet pedig április 3-án a választók fogják kimondani felettük – tette hozzá Tordai Bence.

 

Berecz Mátyás, az ellenzék közös képviselőjelöltje Heves megye 1. számú választókörzetében azt kérdezte, hogy a felsőoktatásért felelős államtitkár miért nem nyilatkozott még az ügyben. Az ellenzéki politikus szerint emellett arra is választ vár Rogán Antaltól, hogy tudott-e „kabinetvezetője és Schadl György közös ügyeiről”.

 

Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 18. számú választókörzetében úgy fogalmazott, miközben a „mindennapi emberek éhbérért robotolnak”, a kiváltságos réteg „egymásnak osztogatja a zsíros falatokat”, és bármit el tud intézni olyan embereken keresztül, mint Schadl György.

 

– Az ellenzék célja, hogy az április 3-i parlamenti választáson megváltoztassa ezt az „urambátyám rendszert” – mondta.

 

(MTI)