Légicsapás érte Kijevet, a belvárost rakétázták az oroszok

Aligha lehet másként értelmezni a támadást, mint Putyin visszavágását a kercsi hídon történt robbanás miatt.
Garai Szakács László

2022. október 10. 08:34

Légicsapás érte Kijevet, a belvárost
rakétázták az oroszok

Helyi idő szerint 8 óra körül érte légicsapás Kijev belvárosában. Legalább két rakétatámadásról számolnak be, a légiriadó másfél órával korábban megszólalt. Halálos áldozatai is vannak az orosz támadásnak, egyelőre nem tudni, mennyien vesztették életüket. A Kyiv Independent szerint viszont legalább négy robbanás volt, és a városközpont felett láttak füstfelhőket. A Suspilne tévé úgy tudja, hogy egy robbanást a vasúti pályaudvar felől hallottak. Hónapok óta először érte légicsapás Kijevet, de a belvárosra eddig még sosem lőttek az oroszok.

 

 

A támadás két nappal azután történt, hogy felrobbantották az Oroszországnek kulcsfontosságú Kercsi hidat. Ukrajna hivatalosan még nem vállalta a felelősséget a támadásért, bár a New York Times meg nem nevezett ukrán forrásaira hivatkozva azt állította, hogy azt az ukrán titkosszolgálat hajtotta végre teherautóba rejtett bombával. Vlagyimir Putyin orosz elnök szintén az ukránokat vádolta, és terrortámadásnak nevezte az akciót.

 

Nemcsak Kijevre hulltak rakéták: Zsitomirból, Dnyipróból, Ternopilból, Mikolajivból és Hmelnyickijből is jelentettek robbantásokat, sőt az Ukrajna nyugati részén fekvő Lvivből is.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind