Legényesezz otthon! kihívás: Juronics Tamás és Czár Gergely így táncolnak odahaza

Jó dolgokat is kihozhat az emberből a karantén, a táncosok például egymást hívják ki egy jó kis legényesre. Juronics Tamás vállalta a kihívást, és megkopogtatta egy kicsit az otthoni deszkákat.

2020. március 26. 19:49

Legényesezz otthon! kihívás: Juronics Tamás és Czár Gergely így táncolnak odahaza

Remek videón mutatja be Juronics Tamás, hogy van még nála a régiből: ő is bemutatja a legényest, amire Ertl Péter kihívta.

„Szerintem ez ilyen kortárs néptánc lesz, de hát, hajrá!” – vezeti föl a produkciót a Kossuth-díjas magyar táncművész és koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője.

Majd, hogy továbbgördüljön a kihívás: Pataki Andrást, Czár Gergelyt és Horváth Csaba „Csirkét” kérte föl egy legényesre.

Czár Gergely már el is fogadta a kihívást, íme az ő legényes variációja:

Czár Gergely kihívottjai: Vincze Lotár, Fülöp Ádám Pedro és Hámor József. Fülöp Ádám Pedro fogadta a kihívást, ám előtte még vágott egy gólt Gareth Bale-lel a Barcelonának. Íme:

A Legényesezz otthon! kihívást a Magyar Nemzeti Táncegyüttes kezdeményezésére Sánta Gergő Harangozó-díjas táncművész indította el az interneten kedden. Mostanra több ezer követője lett a játéknak, amiben mindenki, aki vállalja a kihívást, eltáncolja ezt az erdélyi magyar táncot. A legényest alapvetően a nem székely erdélyiek táncolták, van belőle mezőségi, kalotaszegi és szilágysági is.

Z

Tovább olvasom

Címlapon

mutasd mind