Legalább nem Dragan Vukmir ült a Diósgyőr padján: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–DVTK 0–3 (0–2)

Ha az élet mindig, mindenben igazságos lenne, akkor Dragan Vukmirral a padon veri laposra telt ház előtt a Diósgyőrt a Grosics a Fórumban, de az élet most sem volt igazságos.
Cservenák Zoltán

2022. november 06. 19:21

Legalább nem Dragan Vukmir ült a Diósgyőr padján: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–DVTK 0–3 (0–2)

A jegyzőkönyv szerint 3271 nézőnek kellett elszenvednie a Takács Tamás játékvezetőt és a Grosics játékát vasárnap délután a Szent Gellért Fórumban.

 

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott a másodosztály 15. fordulójának rangadója, majd fokozatosan vette át az irányítást ifj. Kuznyecov Szergej csapata, a Diósgyőr. A 12. perc környékén Koman, a 27. percben a Kecskemétről igazolt Lukács Dániel lövése kerülte el kicsivel a szegedi kaput.

 

Aztán jött a 35. perc és egy elég egyértelmű játékvezetői hiba: Cseke belerúgott egyet Gajdosba a szegedi tizenhatoson belül, de Takács Tamá ahelyett, hogy szabadrúgást ítélt volna kifelé, befújt egy ajándéktizenegyest a Diósgyőrnek. Lukács köszönte szépen a lehetőséget, és belőtte, vezetett a Kecskemét, 0–1.

 

Nehéz lenne azt állítani, nem ez volt a mérkőzés momentuma, Gajdos a 38. percben be is sárgult, de az egész szegedi csapat dekoncentrálttá vált. Érkezett is a büntetés: a 41. percben Jurek egy szép csel után lőtt a kapu jobb alsó sarkába, nagyot hibázott a püspöki csapat védelme, 0–2.  

 

A rémálom a szünet után folytatódott, a 48. percben a Grosics saját tizenhatosán belül Simon vesztett el egy labdát, az szünetben beállt Eppel elment volna vele, de a szeged középpályás lerántotta, újabb 11-es, ezúttal legalább teljesen jogosan. A büntetőt Eppel belőtte, 0–3, teljes lefagyás.

 

A nagy zakótól megmenekült a Grosics: az 57. percben Eppel az üres kapuba nem tudott belőni egy felperdülő labdát, a meccs vége előtt pár perccel Jurek veszélyes lövését védte földöntúli bravúrral Takács, így maradt a 0–3.

Győzelmével a Diósgyőr fellépett a táblázat élére, a Péccsel 31-31 pontjuk van. A két feljutóhelyen álló csapat négy ponttal előzi a harmadik MTK-t. A Grosics hátránya jelenleg 6 pont.

 

Az NB II élmezőnyének állása 15 forduló után:

  1. DVTK 31,
  2. Pécs 31,
  3. MTK 27,
  4. Gyirmót 26,
  5. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 25 pont.

 

(Fotó: szeged-grosicsakademia.hu)

Vélemények

mutasd mind