Lefújták a pénteki határvadász-avatót a Móra-múzeum előtt

Talán ez okozza a legkisebb égési sérülést Orbán Viktornak.
Garai Szakács László

2022. szeptember 06. 15:45

Lefújták
a pénteki határvadász-avatót a Móra-múzeum előtt

Police.hu speciál

Nézzük elmúlt huszonnégy óra határvadászati híreit:

  • kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Móra Ferenc Múzeum előtt a Határvadász Ezred megalakulás apropójából ötszáz határvadász eskütételén mond beszédet. Emiatt soha nem látott útlezárásokra, területzárásokra kell készülnie Szegednek: a Belvárosi hidat és a Huszár Mátyás rakpartot is teljes egészében le kell zárni, előbbit már egy nappal korábban. Ez óriási felháborodást okoz az egész városban.
  • Ma délelőtt Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök hírlapi kacsának minősítette a miniszterelnöki látogatást.
  • Erre reagálva jeleztem Havasi úrnak, hogy halló, a hírlapi kacsa nem a legjobb riposzt ebben a helyzetben.

 

Ez volt eddig.

 

Majd mostanra a teljes rendezvényt lefújták – a múzeum előtt.

 

És akkor lássuk a föntiekhez kapcsolódó tényeket!

Szeptember 2-án érkezett a Szegedi Városkép és Piac Kft.-hez egy igénybejelentés a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfő-kapitányságtól, hogy szeptember 9-én, pénteken 10 órától ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételét rendeznék meg a Móra Ferenc Múzeum előtti területen.

 

Rácz Attila, a Városkép ügyvezető igazgatója a rendezvény megtartásához szükséges engedélyt ma aláírva elküldte a rendőrkapitányságnak.

 

– Fél 3 körül a rendőrség képviselője szóban érdeklődött társaságunknál, hogy le szeretnék mondani a rendezvényt, ennek mi a menete. Kollégám arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy elég e-mailben egy lemondó nyilatkozatot küldeni, de ez eddig a pillanatig még nem érkezett meg – mondta Rácz Attila.

 

Ismételjük át azt is, hogy Botka László polgármestert meghívták a rendezvényre, lásd újfent a rendőrségi meghívót.

 

 

Az első cikkünkben szereplő útlezárásokat egy rendőrségi levél alapján írtuk, amit a Szegedi Közlekedési Kft.-nek küldtek el, ezt itt láthatják.

 

 

Lehet szökőkutazni pénteken is a múzeum előtt. Ne feledjék, a víz vegyszeres, ne futkározzanak benne, csak üldögéljenek a padokon, élvezzék a csobogást és gondoljanak bele abba

 

 Csak a szokásos nyüzsgés, pezsgés lesz pénteken is a Móra-parki szökőkútnál és lehet majd rendesen közlekedni a városban. Egyébként elvileg esni fog. Lehet azért mondták le, hogy ne ázva-fázva tegyenek esküt a határvadászok? És mi van, ha addigra mégis jó idő lesz? Megint elküld Palkovics László néhány vezető meteorológust? (fotó: Szabó Luca)

 

Szeged egy nap alatt meggátolta, hogy egy érthetetlenül túlbiztosított kormánypropaganda-rendezvényt megtartsanak a belvárosban.

 

Pedig túl sokat nem is csináltunk, csak megjegyeztük, ezt talán mégsem így kellene.