Lebukott a magát nem fideszes polgármesterjelöltnek mondó Nemesi, akiről Kubatov emberei készítettek kedden kampányfotókat Szegeden

Nemesi Pál állítása szerint nem a Fidesz polgármesterjelöltje, mégis fideszesek – többek között Orbán egykori fotósa – készítettek róla kedden kampányfotókat Szeged közterein és ismert épületeinél.

2019. június 19. 20:19

Lebukott a magát nem fideszes polgármesterjelöltnek mondó Nemesi, akiről Kubatov emberei készítettek kedden kampányfotókat Szegeden

Lapunk információi szerint kedd délután Szeged közterein és ismert épületeinél fotózták, készítettek beállított képeket Nemesi Pálról, akiről a 24.hu írta meg először, hogy a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje lehet az őszi önkormányzati választáson. Nemesi tagadta, hogy ő a Fidesz polgármesterjelöltje, függetlennek állítva be magát. Ezt a mítoszt terjesztette tovább róla a múlt héten szerte a kormánymédiában a szegedi egyetem rektora, Rovó László.

Nemesinek kampányfotózás volt a kedd délutáni programja. Több forrásunk is állította, hogy kisebb csapat kísérgette a városban. Ennek volt tagja Kobza Miklós is, aki tavaly érkezett a Kubatov-gárdával Szegedre, és eleinte H. Kovács László néven írt cikkeket a Szegedmán és a Déli Szóban. Kobza a miniszterelnök tanácsadójának, Habony Árpádnak a stábjába tartozott, szerkesztette Orbán Viktor Facebook-oldalát, egy ideig a kormányfő fotósa is volt, majd két évig volt a közmédia, az MTVA sajtófőnöke.

Kobza Miklós november óta a szegedi egyetem alkalmazásában áll, havi 700 ezer forint a fizetése. Kobza feladata a megbízási szerződése szerint: „közreműködés a 2019/2020-as beiskolázási év hallgatói toborzási munkafolyamataiban, különös tekintettel az Egyetem országos sajtómegjelenéseinek szervezésére, és az SZTE országos, továbbá nemzetközi imázsának további megerősítésére.”

Úgy tudjuk, hogy a fotós csapatban volt még Erdős Dóra is, aki szintén Kubatov embere. Róla azt kell tudni, hogy korábban Zugló fideszes polgármesterének, Papcsák Ferencnek volt a közvetlen munkatársa, és jelenleg Zugló önkormányzatának fideszes képviselője. Erdőst a Szegedmának is dolgozó Milotai Leóval és Arnold Lajossal vezényelte a Fidesz Szegedre.