Lebombáztak az oroszok egy iskolát, ahol kilencven ember, egy kis falu bújt el, hatvanan meghaltak

Hírösszefoglaló az orosz–ukrán háborúról 2022. május 8-án délelőtt.
Garai Szakács László

2022. május 08. 10:22

Lebombáztak az oroszok egy iskolát,
ahol kilencven ember, egy kis falu bújt el, hatvanan meghaltak

ORFK: több mint tizennégyezren érkeztek Magyarországra Ukrajnából szombaton

Az ukrán–magyar határszakaszon 6079 ember lépett be szombaton Magyarország területére, míg a román–magyar határszakaszon belépők közül 8179-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-vel. A beléptetettek közül a rendőrség 618 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Az ukrajnai háború elől szombaton 390 ember, köztük 162 gyerek érkezett Budapestre vonattal.

 

Szeged testvérvárosát, Odesszát rakétázzák az oroszok

Hírek szerint négy rakéta egy bútorgyárba csapódott be, a robbanások a közeli lakóépületekben is kárt tettek. Két rakéta a város repülőterének a kifutópályáját rongálta meg.

 

A nőket, gyerekeket és az öreget kimenekítettek az Azovsztalból

„A mariupoli humanitárius műveletnek ez a része ezennel lezárult” – közölte Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes a Telegramon.

 

Egy egész falu menekült be egy iskolaépületébe, amit aztán lebombáztak, hatvanan meghaltak

A Luhanszk környéki falu iskolájában kilencven ember, egy teljes falu keresett menedéket a légitámadások miatt. Az iskola pincéjéből harminc embert kimentettek, közülük heten megsebesültek. Egyelőre két ember holttestét találták meg a romok között, de valószínű, hogy az a hatvan ember, akit eddig nem sikerült kimenekíteni a romok alól, mind meghalt.