Lázár János emberei ülhetnek be a nagy állami közlekedési vállalatok élére

A MÁV és a Volán vezetésében is személycserék várhatók.
Kékes Viktória

2022. november 16. 09:32

Lázár János emberei ülhetnek be a nagy állami közlekedési vállalatok élére

Palkovics László lemondását követően Vitézy Dávid közlekedési államtitkári feladatai is véget értek. A feladatkört Lázár János kapta meg, aki a szegedi tramtrainek közül, egy Széchenyi István idézettel üzent:

 

„Az ember annyit ér, amennyit használ”.

 

A Népszava most úgy értesült, a MÁV és a Volán élén is személycserék lehetnek a kormányzati átalakítások következtében. A nagy állami közlekedési vállalatok élére pedig Lázár emberei kerülhetnek.

 

A lap szerint erre utal az is, hogy Tarlós István (akinek legendásan rossz a viszonya a csak nemrég rehabilitált beruházási miniszterrel) családi okokra hivatkozva távozott a MÁV igazgatóságából, holott a pozíciót csak néhány héttel korábban fogadta el. 

 

Lázár befolyásának gyors növekedését többek között az is jelzi, hogy már őt látják a Mészáros Lőrinc közvetlen tulajdonában álló V-Híd Zrt. debreceni BMW-gyárhoz kapcsolódó 50 milliárdos közbeszerzései csomagjának elnyerése mögött is.

 

A lap szerint a korábban Mezőhegyesre száműzött Lázár visszatérése és mostani gyors térnyerése jól mutatja azt is, hogy Orbán Viktor kormányfő milyen gyorsan képes újrapozicionálni a bábukat kormányzati sakktábláján. 

Címlapon

mutasd mind