Lázár János egykori kabinetfőnöke venné gyámsága alá Szegedet és Hódmezővásárhelyt is

Megszűnne a választott polgármesterek önálló döntési jogköre a településeken, mindent jóvá kellene hagyatniuk a területileg illetékes védelmi bizottság vezetőjével. Csongrád megyében ez nem más, mint Juhász Tünde, a megyei kormányhivatal vezetője.

2020. április 01. 14:32

Lázár János egykori kabinetfőnöke venné gyámsága alá Szegedet és Hódmezővásárhelyt is

Juhász Tünde egyebek mellett Hódmezővásárhely polgármesterének a kabinetfőnöke volt 2002 és 2006 között – mutatott rá a 444.hu.

Így tehát Lázár János egykori hódmezővásárhelyi kabinetfőnöke venné gyámsága alá Szegedet a járványügyi veszélyhelyzet végéig.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a hodpress.hu-nak nyilatkozott: szerinte nem csak antidemokratikus az, hogy az emberek által közvetlenül meg nem választott vezetők fognak dönteni, de nem is hatékony az öt napos határidő miatt. Azt is elmondta: az ellenzéki polgármesterek közös nyilatkozatban tiltakoznak majd Semjén-féle törvénytervezet ellen.

Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes jegyzi azt a törvényjavaslatot, amelyet tegnap este nyújtott be Kövér László házelnöknek „Egyes közigazgatási tárgyú törvények módosításáról, valamint ingyenes vagyonjuttatásról”. Ennek értelmében semmiről nem dönthetnének önállóan a választott polgármesterek, akik eddig egy személyben voltak felelősek a településükért, hanem mindennel kapcsolatosan a kormányhivatalok és kinevezett vezetőik lennének az illetékesek.

A KDNP elnöke azután nyújtotta be a javaslatát, hogy hétfő este az országgyűlés fideszes kétharmada megszavazta a rendeleti kormányzást lehetővé tevő koronavírus-törvényt.