Lázár János befejezi a politizálást, amennyiben április 3-án legyőzi őt Márki-Zay Péter

A fideszes politikus erről csütörtökön beszélt a hódmezővásárhelyi Rádió 7 délelőtti műsorában. Emellett szó volt az interjúban a tramtrain szerelvények műszaki problémáiról, az orosz-ukrán konfliktusról.
Vass Imre

2022. február 24. 13:34

Lázár János befejezi a politizálást, amennyiben április 3-án
legyőzi őt Márki-Zay Péter

Lázár János a beszélgetést a csütörtök hajnalban indult ukrajnai orosz katonai offenzíva témájával indította. Hangsúlyozta, ez a konfliktus komoly hatással van Magyarország gazdaságára és politikai jövőjére is, hisz negatívan befolyásolja a tőzsdét, gyengül a forint és a háború elöl menekülők ezreire is számítani kell.

 

A Szeged-Hódmezővásárhely között elindult tramtrain problémáival kapcsolatban elismerte, vannak gondok, de hozzátette, most még csak próbaüzemben közlekednek a szerelvények Szeged és Hódmezővásárhely között. A legutóbbi problémával, a szerelvény „kígyózásával” kapcsolatban annyit mondott, hogy nem a sínekkel van baj, és nem is a szerelvények kerekeivel, hanem a lengéscsillapítókkal, melyeket ki is fognak cserélni. Szerinte politikai támadásokra használják ellene a beruházást.

 

Lázár János egy másik kérdésre válaszolva elmondta, az árbefagyasztásokkal, illetve a banki kamatstoppal lehet majd eredményeket elérni, de ezek hatása egyelőre még nem látszik. 

 

Arra a kérdésre, hogy neve szerepelni fog-e a Fidesz-KDNP országos listáján, határozott nemmel felelt. Hozzátette, amennyiben nem nyeri meg az egyéni körzetét Márki-Zay Péter ellen, felhagy a politizálással.