Lázár János arról kérdezi a híveit, hogy ritkítsák-e a vasútvillamos szegedi megállóhelyeit

Ritkítsunk vagy ne? – teszi föl a kérdést a tramtrainért felelős kormánybiztos a Facebookon. Mihálik Edvin szegedi tanácsnok felszólította Lázárt, „a saját hibáit miatt ne a szegedieket büntesse”.
Cservenák Zoltán

2021. december 01. 17:02

Lázár János arról kérdezi a híveit, hogy ritkítsák-e a vasútvillamos szegedi megállóhelyeit

„Ön szerint Szegeden szükség van ennyi megállóra? Írja meg javaslatát!” 

 

Ezzel fordult a facebookos rajongótáborához Lázár János, tramtrainügyi kormánybiztos, akinek egyébként Szeged nem tartozik a választókerületéhez, miközben a vasútvillamos Szegeden lényegében az 1-es villamos szerepét tölti be.

 

A kérdés már csak azért is érdekes, mert a tramtrain és a 2-es villamos pályája jórészt megegyezik, így a vasútvillamos hiába hagyna ki megállókat, a 2-es villamost nem tudja „átugrani”.

 

 

Lázár János szavaira Mihálik Edvin a Facebookon reagált. A szegedi tanácsnok azt írta az egykori miniszter posztjához, hogy  

„a Tramtrain nem a felcsúti kisvasút! A Tramtrain a szegedi és hódmezővásárhelyi embereké, az ő pénzükből is épült, joguk van használni. Nem engedjük, hogy most megfossza őket attól, hogy felszálljanak rá. Nem a két város lakói között kell ellenségeskedést szítani, hanem rendesen kellett volna megtervezni egy 80 milliárdos projektet. A saját hibáit miatt ne a szegedieket büntesse!”.

 

Mihálik Edvin saját Facebook-oldalán is szentelt egy bejegyzést a lázári ötletnek. A szegedi tanácsnok szerint Lázár János 

 

„10 éve tervezett szerelemprojektjéről kiderült, hogy nem csak az eredeti ár sokszorosába került, de ráadásul 37 perc helyett 50 perc alatt ér Szegedre”.

 

A momentumos politikus azt is írja, Lázár 

 

„tipikus fideszesként most a szegediek kárára mentené a helyzetet: Szegedi megállók kiiktatásával akar gyorsítani a vonalon”.  

 

A szegedi tanácsnok, aki egyben az ellenzék egyik országgyűlési képviselőjelöltje, várja Mihálffy Béla és Német Ferenc szegedi fideszes képviselők reakcióit, illetve a válaszukat a kérdésre: Vajon ezt a „jó hírt” közölte velük Lázár, amikor együtt villamosoztak?