Látványos részhez érkezett a munka az ELI-nél, most madártávlatból is megnézhetik

A tervezett ütemezésnek megfelelően halad a beruházás, ami több ezer ember életét könnyíti meg. A kivitelező elkezdte a járdák, a kerékpárutak és az utak aszfaltozását.
Vass Imre

2022. október 19. 12:30

Látványos részhez érkezett a munka az ELI-nél, most
madártávlatból is megnézhetik

Több éves előkészítő munka után indult el a 4,5 milliárd forintos fejlesztés idén márciusban. A folyamat négy szakaszból áll, és részeként 3,9 kilométer hosszú új út épül, egyes utcákban pedig útfelújítás lesz. A projekt a 2014–2020-as uniós időszak legnagyobb európai uniós forrásból finanszírozott önkormányzati beruházása. 

 

Az építkezés egyik leglátványosabb szakasza az utak, járdák és kerékpárutak aszfaltozása, amelyet most végez a kivitelező. Axefly Vision drónnal szállt az építkezés fölé így most madártávlatból lehet megtekinteni a munkálatokat.

 

 

Az út megépítése komoly gazdaságfejlesztő beruházás, és emellett 3-4 ezer ember életét könnyíti majd meg, mivel javulni fog az 5-ös főút és az autópályák megközelíthetősége. A fejlesztés azonban nemcsak az autósoknak előnyös, hanem a közösségi közlekedést használóknak és a kerékpárosoknak is. A beruházás során az új utak építése és a régik felújítása, kiszélesítése mellett ugyanis kerékpársávokat alakítanak ki, valamint önálló kerékpárút is készül. 

 

Emellett tíz új megállót építenek, hármat pedig felújítanak. Kicserélik az érintett szakaszon a lámpatesteket és energiatakarékos, ledes világítás készül el, valamint 160 fát és 1100 cserjét ültetnek el. A munkálatokkal jövő nyárra kell elkészülnie a kivitelezőnek.